Hlavní navigace

Názor k článku Největší problémy českých důchodů? Stárnutí, málo naspořených peněz i politici od miro - Je zde spousta dobrých nápadů, jak mít dobrý...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2017 20:07

    miro (neregistrovaný)

    Je zde spousta dobrých nápadů, jak mít dobrý důchod.Spořit si deset tisíc měsíčně, investovat do něčeho, co vám přinese za desítky let nějaký zisk,spořit si do různých penzijních fondů a podobně.
    Jak to ale realizovat ve státě, kde valná většina pracujících ani nedosahovala polovinu průměrného platu? Člověk, který šel za prací platí tak nekřesťanské poplatky za bydlení, že mu sotva zbude na živobytí.
    Ten kdo se rozhodne zbytek svých peněz do nějakého soukromého penzijního fondu si nemůže být jist, zda tento fond za desítky let bude ještě existovat. Buď jej jej zruší vláda, nebo vykradou zakladatelé, toho času bytem na Bahamách.
    Pokud si někdo od mládí bude šetřit, co tím získá za čtyřicet let, při inflaci 3 a více procent.Co koupíte dnes za 2,60 Kč, za které jste před necelými třiceti lety koupili kilogram chleba?Snad jeden rohlík a za pár let už ani to ne.
    Přes dvě století se ekonomové snaží najít důchodový systém, ale nic lepšího než průběžné financování důchodů nenalezli a všechno ostatní zkrachovalo.Najde se mezi našimi politiky nějaký světový génius?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).