Hlavní navigace

Názor k článku Nejsou lidi. Zoufalé firmy nabízí i desetitisícové náborové příspěvky od venča - Nemůžu slyšet zprávy o tom, jak lidé neradi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2018 17:19

    venča (neregistrovaný)

    Nemůžu slyšet zprávy o tom, jak lidé neradi dojíždí do zaměstnání a podobné bláboly. Ráda bych dojížděla 100 km do Prahy, ale Pražáci se velice diví, jak daleko jsem ochotna dojíždět. Jedna majitelka firmy se přiznala, že dojíždí stejnou dobu, jako bych dojížděla já.
    V inzerátech jsou nepravdivé údaje - pracovní dobou počínaje a mzdou konče. V poslední době jsem se o tom přesvědčila na pohovorech, kdy jsem si řekla o nižší hranici nabízené mzdy. Ačkoli inzerát podepisoval sám majitel, který byl i na pohovoru, bylo mi řečeno jeho manželkou, že mi tuto mzdu dát nemohou. Vedoucí sice vyházel spoustu zaměstnanců, kteří údajně neplnili své povinnosti, ale mají problém najít zaměstnance nové. Prý je to práce náročná a bla bla bla. Stejně se mi nakonec ani neozvali.
    Personalistky CV nejspíš ani nečtou. Nezajímá je, co člověk umí, čím vším v životě prošel. Na vedoucích a rozhodujících místech jsou mladí a sebevědomí, co ještě nic nedokázali a rozhodují o jiných. Čím nevzdělanější, tím arogantnější a blbější.
    Prošla jsem několik firem v podobě brigád a nestačím se divit, co kdo kde a jak řídí. Místo toho, aby si vzali zkušenosti od zaměstnanců, kteří již něco umí, chovají se drze a povýšeně. Nikde jsem na brigádách nikomu neřekla o svém vzdělání, abych nebyla za blba, že jsem ochotna dělat i dělnickou práci, ale mladým nezkušeným ,manažerům chybí pokora a touha učit se alespoň to, čemu "šéfují".
    Rekvalifikace jsou v mnoha případech k ničemu, jelikož chybí praxe, kterou nikdo ze zaměstnavatelů nechce poskytnout. Za chvíli tady bude opět spousta maturantů, kteří budou hledat práci. A výsledek? Zase skončí u pásů jako cvičené opice, jelikož nemají praxi, kterou jim nemá kdo dát, i když by třeba mnozí měli zájem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).