Hlavní navigace

Názor k článku Nejsou lidi. Zoufalé firmy nabízí i desetitisícové náborové příspěvky od Aladár - Ále, to jsou nesmysly :D Volná místa jsou buď...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2018 15:19

    Aladár (neregistrovaný)

    Ále, to jsou nesmysly :D
    Volná místa jsou buď ta úplně nejhorší, kde nikdo dělat nechce, nebo vysoce kvalifikovaná, na dobře placené pozice.
    Lidí je málo, takže pochopitelně jsou zaměstnavatelé naštvaní, protože je to výjimečně zaměstnanec, kdo si může vybírat, nikoliv zaměstnavatel, jak je běžně zvykem. Firmy nejsou na trhu práce zvyklé na konkurenční prostředí.
    Že lidé nejsou ochotni cestovat za zaměstnáním je kec... důkazem budiž i nedávné fňukání zaměstnavatelů, kterým jakýsi úřad práce pomáhal najít si práci s dojížděním až za hranice :D Jó, lidi nejsou blbí, aby si cestou za zaměstnáním zvýšili svojí časovou vytíženost o 20%, aby si mohli finančně polepšit o 10%.
    Dlouhodobě mají problémy jen firmy, které buď neumí hospodařit, nebo se chovat fér ke svých zaměstnancům. Jsou i takové, které se nebojí vyhodit lidi s minimální mzdou, protože nejsou dostatečně výkonní, a pak brečí, že nejsou lidi, a dohání to cizincema, kteří jim budou rádi dělat dvanáctky.
    Nevím odkud článek čerpá informace, jestli je to jedna paní povídala, nebo cituje autentické nářky "slušných zaměstnavatelů", popř. se věnuje situaci ve vysoce kvalifikovaných sférách ekonomiky, která se většiny lidí netýká a týkat nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).