Hlavní navigace

Názor k článku Nejlevnější hypotéka? Už brzy s ní začne stát, úrok bude těsně nad procentem od Jarmila - Bydlím 100 km od Prahy. Dojížděl do ní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2018 15:20

    Jarmila (neregistrovaný)

    Bydlím 100 km od Prahy. Dojížděl do ní manžel mé dcery. Autem, přímo od domu. 1 cesta cca 1,25 hodiny, měsíční náklady cca 10.000,- Kč. Já jsem dojížděla v místě bydliště, z jednoho kraje města na druhou stranu, cca 5km, zpočátku na kole, posléze MHD. A teď se podržte, vážený: moje cesta do práce byla o cca 0,25 hod.!! (ano, rozumíte dobře, o pouhou ČTVRTHODINU kratší, než cesta 100 km do Prahy!!). Je třeba si uvědomit, že jsem musela dojít z domu na zastávku MHD, počkat na bus (když mi ujel, jel další až za hodinu), přejet oněch 5 km a z jiné zastávky zase jít do práce.

    Máte dojem, že každý má práci do 5 minut od domu? Co měli říkat dělníci za 1.republiky, když denně chodili pěšky do práce taky 10-12 km a přitom dělali 16-hodinové šichty? Kolo bylo tehdy docela luxus, Auto měli jen páni továrníci. A taky se ty rodiny někdy sešly, jinak bychom tu my nebyli.
    Máte dojem, že třeba dojíždění po Praze trvá několik minut? I v Praze dojíždějí lidi do práce i hodinu a víc. Mají ale protio nám výhodu, MHD jim jede častěji než jednou za hodinu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).