Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nejlevnější běžný účet od Petr Maizner - ono je to vubec trochu zavadejici. nejen techto...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 10. 2003 12:55

    Petr Maizner (neregistrovaný)
    ono je to vubec trochu zavadejici. nejen techto poplatku by si mel klient vsimat, je i mnoho vedlejsich veci na ktere muze dojit ajsou hodne dulezite pro vyber banky.
    blokace platebnich karet (az si budete blokovat kartu u eBanky za 3.700, nepochybne se banka z mista pro nejlevnejsi banku rychle pohne az na konec zebricku i se svym vedenim uctu zdarma), zrovna tak moznost vzit si u dane banky pujcku ci uver atd atd.
    neni nad to si precist kompletni cenniky a podle toho se zaridit vedomim ze kazda vec se muze nekdy stat a kazda sluzba se muze nekdy hodit.
    Razem zjistite ze rozdil 2 kc nebo 5 kc za odeslani platby vas trapi zdaleka nejmin a je to smesne proti tomu zbytku.
  • 15. 10. 2003 15:25

    LK (neregistrovaný)
    IMHO jste moc přísný. Nedávno tu v diskuzi zazněl požadavek na analýzu současného bankovního trhu s tím, že člověk hodlá využít jen to základní minimum, co musí (SIPO, příchozí mzda a její výběr) nebo tak nějak. Zjišťovat výhodnost toho kterého ústavu obecně může být docela problém právě proto, že každý má jiné nároky a požadavky. Jako stručný přehled se mi to líbilo a má to pro mně i určitou vypovídací hodnotu, jelikož úvěry, kontokorenty atd. mě nezajímají.
  • 15. 10. 2003 15:35

    Petr Maizner (neregistrovaný)
    to je hodne na diskusi. az si pujdu vybirat banku tak ji zdaleka nebudu posuzovat dle takoveho porovnani, nebot je to pro me vypovidaci hodnota nula.
    Shodneme se na tom ze porovnani je udelano pekne, nicmene pro prakticky vyber to je porad malo, tady souhlasim s pisatelem ktery pise pod nami o kalkulacce kde si vyberu presne co chci pokud mozno i s vedlejsimi produkty a pak to teprve muze byt pro toho ci onoho komplexni reseni. Tohle je bohuzel strileni od boku, ale i tka to chvalim.
    btw. to ze vas nyni kontokorenty a uvery a dalsi veci nezajimaji je jedna vec, jenou ale mohou. verte ze jsem si take neplanoval ukradeni 2 karet od ebanky vcetne autorizacniho klice (sranda u teto banky za cca 8000, to se pak poplatky banky prodrazi), zrovna tak jsem nikdy nepocital ze bych chtel pujcku a kdyz na to doslo, banka se na me vykaslala i presto ze jsem tam mel leta ucet, kdyz uz neco, tak to bylo za nehorazny urok.
    razem doslo na zmenu banky k me celkove spokojenosti a prave v tuto chvili jsem hodnotil celkove kvality banky a jak jsem psal ... vskutku netkvi v tom jeslti me platba pres ibanking stoji 2 kc nebo 2,50 ... ale naprosto v jinych "dulezitejsich" polozkach
  • 16. 10. 2003 5:45

    Pavel Novotný (neregistrovaný)
    Taktak. Také mám účet u EB od roku 1998. Mám OÚL do 100000. Když jsem chtěl směšný úvěr na 50000, tak bych musel zrušit OÚL (ikdyž byla vyrovnaná) a poté požádat o úvěr. Ten bych třěba nemusel dostat, ovšem OÚL by už mezitím byla zrušená, že... Blokace za 3750 je také opruz. Já jsem sice elektronický klíč neztratil, ale měl jsem to potěšení mu nedopatřením rozbít displej. A bylo to téměř za 2000, protože s výměnou EK je automaticky spojena i blokace (za poplatek, že), přestože jsem ho do EB fyzicky donesl.
    Dnes mám účet u HVB, konto Rodina. Celkém slušné poplatky, výběry z ATM za 9 Kč. Příchozí platby za 5, odchozí za 3,50 a slušný internetbanking s elektronickým klíčem. O ty ceny však mi tak moc nejde. Důkežité je pro mě to, že za tři měsíce podle mých kreditních obratů na účtě (ne podle příjmu od zaměstnavatele či podle zůstatků) dostanu kontokorent na 30000 Kč a po půl roce na 60000. A když budu chtít úvěr či kreditní kartu, nebudu muset ten kontokorent zrušit. A banka mi bude "sama nutit" hypotéku a bude to jednodužší, protože mě "zná". A blokaci za 1500 přežiju. Za 3750 ne. V ŽB bych třeba kontokorent dostal jen po strašné procedůře a jen do výše svého oficiálního příjmu (cca 22000). A o tom to všechno je.
  • 16. 10. 2003 7:11

    Xaver (neregistrovaný)
    S kontokorentem u Živnobanky je to opravdu síla. Zažádat si můžete po 6 měsících vedení BÚ, při tom po vás budou chtít doklad o adrese (SIPO, fakturu Telecomu). Patrně se domnívají, ře vám výpisy z účtu posílají na adresu nevlastní babičky. Dále chtějí údaj o dosud nesplacených půjčkách. Když jim donesete výpis, zjistí, že k němu potřebují ještě originál smlouvy o onom úvěru. Jak na výpisu, tak na smlouvě je sice uvedena vaše adresa, ovšem trvají dál na SIPU nebo Telecomu. Po téměř 3 měsících "vyřizování" žádosti o kontokorent jsem ji raději stornoval a ruším i běžný účet.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).