Hlavní navigace

Názor k článku Nejlepší způsoby, jak investovat do zlata bez nutnosti ho fyzicky vlastnit od polygon - 1. certifikáty Krytí certifikátu (míra) je plně v moci...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2016 9:16

    polygon (neregistrovaný)

    1. certifikáty
    Krytí certifikátu (míra) je plně v moci vydavatele. Není jisté, že pro každý vydaný certifikát vydavatel skutečně vlastní fyzické zlato. Konkrétně zmiňovaná mincovna se zlatem obchoduje - prodává mince, dá se tedy očekávat, že množství drženého zlata bude kolísat.
    2. deriváty
    Derivátů je více druhů, některé "zlaté" futures mají dokonce cash vypořádání. Objem obchodovaných derivátů a jejich cena je často zcela odtržena od tzv. spotové ceny zlata. Dá se říct, že je zde jakási pomyslná korelace mezi zlatem a těmito trhy, ale o investici do zlata se v žádném případě nejedná.
    3. podílové fondy
    Zde velmi záleží na konkrétním fondu. Existují fondy, které drží fyzické zlato, nebo ekvivalent (podíl či certifikát subjektu, který fyzické zlato drží), či různý mix. Také ale existují fondy, které mají portfolio složené z různých akcií, derivátů, nebo certifikátů. Čehokoli, co se týká zlata.
    Pro srovnání GLD, GLDI

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).