Hlavní navigace

Názor k článku Nebojte se cestovat do Řecka, pro turisty je stále velmi atraktivní od avathar - Hezký den, vítám první konstruktivní dotaz. Informace hledám na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 7. 2012 14:04

    avathar (neregistrovaný)

    Hezký den,
    vítám první konstruktivní dotaz. Informace hledám na webovém diskuzním fóru, odkaz pošlu na mail, můj je nick zavináč seznam.

    Ubytování napřímo nesháním, jde o zprostředkovatelské servery - čili i tak platím provizi zprostředkovateli. Ale vyberu si sám, porovnám si sám a nenechám si vnutit to samé 2x dražší kvůli obří provizi prodejce.

    V první řadě je dobré znát okolní letiště, odkud jsou k dispozici levné lety - to bude jiné pro mě a jiné třeba pro vás, každý třeba bydlímě jinde.
    Můžete buď plánovat dlouhodobě dopředu, tedy víte, že velmi levné ubytování vezmete bez ohledu na to, jestli letenka za 2 měsíce bude za 1000,- nebo 1500,- protože úspora za hotel to pokreje a ještě zbyde.
    Nebo hlůídat akce na letenky a podle situace v nabídce ubytování se rozhodnout - např. já jsem letos volil mezi trasami Wroclaw - Kréta nebo Cochsted - Palma di Mallorca - ubytování bylo za cca stejné peníze, ovšem letenka vyšla na polovinu v případě Palmy. Toto jsem řešil v půlce května s tím, že termín byl přelom VI./VII. V dubnu zase šla koupit ta Kréta jako letenka, ubytování v té době jsem nezjišťoval, dneska když se podívám na příští rok, tak tam ty ceny vidím, takže to bude nejspíš konzistentní.

    Do Fara se musí lítat z poněkud větší vzdálenosti, Ryan má odlety z Memmingenu (Mnichov), letos ovšem bylo draho, třeba proti cenám z 2010 a 2011. 2010 tam měli totální krizi, kdy se sešly jak nízké ceny letenek, tak ubytování za hubičku (3100,- apartmán 2+1 pro 4 osoby na týden, 200 metrů od pláže).

    Ceny charterů např. u německých CK klesají na neuvěřitelné ceny u superlast nabídek, např. řada lidí využila zpátečních letů do jižní ameriky/karibiku za 119 - 199 euro/osobu.

    Vše je o osobních preferencích a o určení si skupiny zemí/cílů, kam by se člověk chtěl podívat a stanovení si rozpočtu. Samozřejmě, pokud trvám na konkrétním termínu a letišti u nosu (nemluvě o dalších záležitostech) takto levně cestovat nebudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).