Hlavní navigace

Názor k článku (Ne)bezpečné české platební karty od Jarmila - Bankomat tam nemají. Finanční transakce probíhají takto: od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 10. 2009 15:05

    Jarmila (neregistrovaný)
    Bankomat tam nemají. Finanční transakce probíhají takto: od zaměstnavatele dostanou peníze na účet. Z účtu trvalým příkazem poplatí elektřinu, vodu a další poplatky. Zbytek vyberou keš na přepážce, protože místní prodejny jedou pouze keš, stejně tak dvě místní hospody. Karta se jim teda nevyplatí, na 1-2 nákupy do měsíce kdy jedou někam nakoupit nemá karta smysl, a je přitom naprosto jedno, jestli by byla kreditní nebo debetní. Pokud dojíždějí za prací mimo obec, platí dopravné taky keš. Místní poplatky (např. pes) platí na obci keš, je to rychlé, spolehlivé a zadarmo, levnější než se vypisovat s jednorázovým příkazem. ING konto je báječná věc, ale na venkově ty platy nejsou světoborné, dá se říct, že na těch pár švesťáků, co tam každému z výplaty zbyde, bohatě stačí nechat je na účtu. Stejně se po nahromadění menšího množství změni v ledničku, pračku, boty... Když si vezmu, že polovina obyvatel obce je už v důchodu, tak ti bankomat nepotřebují už vůbec, jejich důchody zas tak velké nejsou.
    Berte to tak, že na současný český venkov civilizace ještě nedorazila.

    PS: včera jsme se dívali na demografický vývoj venkova na stránkách ČSÚ. Je to smutné čtení, sledovat jak nám venkov vymírá. Přírůstky obyvatelstva mají snad jen obce nad 5.000 obyvatel, zbytek jde tvrdě do jetele. A to jsme brali jen tři okresy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).