Hlavní navigace

Názor k článku Naučte se pracovat s vysoce volatilními akciemi a fondy od alfa - Děkuji za doplnění, že ten fon má status....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2009 10:38

    alfa (neregistrovaný)
    Děkuji za doplnění, že ten fon má status. Ale teď zcela vážně.
    Znepokojuje mne, že Vy jako privátní investor (a není důvodu Vám nevěřit) tak hájíte fondy. Buď investuji sám (akcie, dluhopisy, certifikáty, ETF, opce.... atd) tj. investuji vlastní peníze a pak jsem za to odpovědný. Tečka. Pokud někomu ty peníze svěřím a domnívám se, že mi je v podílovém fondu zhodnotí, tak to funguje následovně- když trhy stoupají, všichni vydělávají a spokojení jsou i podílnici. ALE -když jdou trhy dolů TAK fond i portfolio manager si vezmou poplatky a všechny ztráty platí podílníci. Tak to prostě je (FOND vydělává vždy!!!!!!) a riziko nesou podílníci. A plně rozumím těm, kteří tvrdí, že je okradli a Vy jistě taky!!! Nejsou to žádní hlupáci, prostě neví o co jde. Až budou manageři fondů placeni ze zisku, pak hurá do fondů. Většina managerů nepřekoná příslušný index, který mají ve statutu.
    Proto tvrdím, žádné fondy, ale když chcete investovat tak sami a poměrně vhodnou alternativou se mi jeví ETF (nízké poplatky, průhlednost).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).