Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nastává vhodná doba k nákupu nemovitostí? od anonym - "...(anebo vám banka půjčí v podobě hypotečního úvěru),...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2008 10:19

    anonymní
    "...(anebo vám banka půjčí v podobě hypotečního úvěru), je až do poloviny příštího roku vhodná příležitost pro koupi bytu jako investice."
    "V současné době kupovat nemovitost (zejména byt) jako investici spíše nedoporučujeme."
    A teď babo raď, že.

    Mezi námi, obzvláště ten vtip o koupi bytu jako investice na úvěr je povedený. Jasně, dá se třeba natrefit na nějaký ten vynucený prodej (exekuce), ale stejně tak už se tady na měšci objevilo postesknutí právě jednoho z těch nešťastníků, kteří si mysleli, že nákupem bytu(ů) se rázem vyřeší jejich starosti s penězi.
  • 16. 12. 2008 17:58

    HBC-REALITY (neregistrovaný)
    Právě totéž se stalo i ve Velké Británii. Lidé si mysleli, že nejlepší investice je investice do nemovitostí. Ale když se nad tím zamyslíme, všechny investice, které jsou na podobné bázi musí jednou zkolabovat. Cena se šplhá nahoru jen uměle, neboť vysoká poptávka po nemovitostech vynese ceny do závratných výšek. Pak se ale zjistí, že trh není schopen takovéto ceny akceptovat a shodí ceny zase dolů, mnohdy i na nižší úroveň, než byla na startu. Totéž přece platí i o různých komoditách na akciových trzích.
    Proto má rada zní: Počkejte, až znovu nastartuje býčí trend, což by mohlo být nejdříve tak na konec příštího roku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).