Hlavní navigace

Názor k článku Naletěli jste a prodali byt pod cenou. Nakolik vás musí „obrat“, abyste mohli chtít vyrovnání či zrušení smlouvy? od Kousavka - Tomáš Baťa měl prohlásit, že trh si vždycky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2022 6:30

    Kousavka

    Tomáš Baťa měl prohlásit, že trh si vždycky cestu najde. Měl naprostou pravdu. Trh si cestu najde i různým obcházením zákonů, kdy jsou častokrát obcházeny zákony zcela nesmyslné. Pamatuju dobu, kdy se diskutovalo o švarc-systému. Švarc Je hojně využíván dodnes, ale jediný, kdo ze to byl potrestán, byl benešovský podnikatel Švarc, po kterém se tento systém jmenuje (https://www.jdipracovat.cz/svarcsystem-i-u-zrodu-stal-benesovsky-podnikatel/). Už tehdy se používal nejen v poslanecké sněmovně, ale i ve stavebnictví, v dopravě a jinde. A úplně stejně se obcházejí i jiného zákony. Jste cizinec a podle českých zákonů jste tedy nesměli zakoupit nemovitost? (nevím přesně, jak je to dneska, ale vím, že to svého času bylo zákonem zakázáno). Žádný problém! Založ si, cizinče, v Čechách s.r.o. , tím máš českou firmu a můžeš si koupit třeba Pražský hrad i s Karlovým mostem! I proto začali Vietnamci zakupovat nemovitosti na obchodních ulicích a na náměstních. Dole mají obchod, nad ním pronajímají byty a úplně nahoře sami bydlí. Proč by to nedělali, když se na to líní Češi nezmůžou? Ti tak možná krafají na netu a natahují pracky po sociálních dávkách, ti lepší ještě leží na kanapi, mají v hubě žváro a čučí na OVRZ (OVRZ = Ordinace v Růžové zahradě). A podnikaví Vietnamci už zakupují i zemědělskou půdu , pěstují sazenice i květiny.
    Chceš, človíčku, bydlet v Praze? A byty jsou drahé? Žádný problém! Už se totiž neprodávají byty, ale ubytovací jednotky. Jejich cena je poloviční, než je u bytů, mívají menší obytnou plochu, ale na přespání nebo jako startovací byt/garsonka jsou dobré. Potíž je jen v tom, že banky s tímto fenoménem zatím neumějí pracovat a hypotéku na ubytovací jednotku umí jen některé. Jo, vy chcete byt a nejste pro banku dost solventní, aby vám dala hypotéku? I to se dá přece obejít. Byt pro vás koupí firma, dá ho do družstevního vlastnictví, a vy tu "hypotéku" splácíte firmě. vyjde vás to nastejno jako hypotéka, akorát že nemáte zápis v registru dlužníků, že.
    A tak bychom mohli pokračovat i v dalších oblastech. Trh si prostě vždycky svou cestu najde...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).