Hlavní navigace

Názor k článku Nájemce může chovat zvěř či byt pronajímat a majitel s tím moc nenadělá od VlK - Restauracím se zakazuje povolit kouření. Pronajímatelům se zakazuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2015 7:52

    VlK

    Restauracím se zakazuje povolit kouření. Pronajímatelům se zakazuje zakázat kouření. Bojujeme proti kouření, nebo pro kouření pane ministře?
    Přemýšlím komu tyto omezení prospějí? Obvyklá praxe je pronajímat na rok co vím. Pronajímatel nemá povinnost prodlužovat smlouvu ani vysvětlovat neprodloužení. Opravdu nájemci chtějí se stěhovat rok co rok do nového bytu (hledání nového bytu, stěhování, papírování, čtení smluv), a dávat do pořádku byt, který opouští?
    A ani se nebudu divit pronajímatelům, když budou nejdříve sjednávat smlouvu na pár měsíců a pak teprve prodlužovat. Když bude nezákonné se ptát a bude nezákonné po pravdě odpovídat.
    Takže nemožnost otázek na národnost, kuřáctvím znamená, nevyřešit to hned při prvním telefonátu či přes požadavky inzerátu, ale potenciální nájemci i pronajímatel budou muset absolvovat prohlídku, aby pronajímatel následně řekl, no vyberu si někoho jiného. Proč? protože se mi nelíbíte. A psy, které nájemce nezmíní způsobí výše zmíněné krátkodobé nájmy.
    Komu to prospěje? Právníkům?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).