Hlavní navigace

Názor k článku Na starobní důchod loni nedosáhlo téměř 7500 lidí od ViR - U cizinců to není jinak než u "našinců",...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2020 0:41

    ViR

    U cizinců to není jinak než u "našinců", respektive je to stejné, jako když našinci pobývali a pracovali nějaký čas v zahraničí (nikoli pro českého zaměstnavatele).

    Vztahy uvnitř EU jsou jedna věc, ale vedle toho existuje cca čtyřicítka dvoustranných smluv mezi ČR a dalšími zeměmi, které upravují sociální otázky, včetně důchodových. Najdete je na webu MPSV zde: https://www.mpsv.cz/web/cz/dvoustranne-smlouvy-o-socialnim-zabezpeceni .

    Takže třeba zmínění Ukrajinci mohou mít, podle toho zda zde mají trvalý pobyt či nikoli a podle data jeho získání, buď tzv. "dílčený" český a ukrajinský důchod (v závislosti na tom, jak dlouho kde pracovali), nebo jen český důchod, v němž se jim zhodnití i doba práce na Ukrajině.

    Vietnamci to mají horší, protože s Vietnamem žádná smlouva uzavřena není. Takže pro ně platí totéž, co pro české občany, tedy (pokud nepracovali ještě v další "smluvní zemi"):

    1. Pro řádný starobní důchod v důchodovém věku (nebo předčasný důchod) je požadováno 35 let důchodového pojištění včetně náhradních dob, nebo 30 let odváděného důchodového pojištění bez náhradních dob (tj. odpracovaných, nebo zaplacených jako dobrovolné pojištění).

    2. Pro poměrný důchod ve věku o pět let vyšším, než je důchodový věk muže stejného data narození je požadováno 20 let důchodového pojištění včetně náhradních dob, nebo 15 let pojištění bez náhradních dob (tedy pojištění placeného).

    Pokud žadatel o český důchod pracoval i v EU, nebo smluvní zemi mimo EU (např. Turecku ;-)), a byl tam důchodově pojištěn, pak platí (pro Turecko a třeba i Vietnamce tam pracujícího) následující:

    " Jestliže právní předpisy jedné ze smluvních stran podmiňují nárok na dávky splněním dob pojištění, kompetentní instituce této strany vezme zřetel na doby pojištění získané podle právních předpisů druhé smluvní strany..."

    Tedy Při hodnocení NÁROKU na český důchod se zhodnotí i doba pojištění, získaná v Turecku, a při hodnocení NÁROKU na turecký důchod se zhodnotí i doba českého pojištění. Jde o obvyklou zásadu ve většině obdobných smluv (s výjimkami potvrzujícími pravidlo).

    Nicméně každý, kdo byl důchodově pojištěn ve dvou nebo více státech (ať již je to tuzemec či cizinec) by si měl včas nastudovat to, co platí právě pro něj.

    Jinak pokud se týká toho, že "tyto lidi obereme", je to jejich volba, zda se budou podílet na naší ekonomice tak, aby byli i účastníky našeho důchodového systému a s jeho pravidly, či nikoli. Jako zaměstnanci českých podniků či OSVČ by příspívali povinně, to je pravda, ale pokud podnikají prostřednictvím korporace (a.s., s.r.o.....) a příjmy si převádějí jen jako podíl na zisku, tak z nich neodvádějí ani sociální ani zdravotní pojištění, jen 15% daň. (Zdravotně se ovšem pojistit při trvalém nebo dlouhodobém pobytu povinně musí, nezávisle na svých příjmech.)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).