Hlavní navigace

Názor k článku Na spořicích účtech stále vyděláte, stačí si pohlídat akce od Bankéř - ad cenzura: To nebyla reklama, ale odkaz na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 5. 2010 18:57

    Bankéř (neregistrovaný)

    ad cenzura: To nebyla reklama, ale odkaz na relevantní graf!

    Pro soudného investora tento odkaz nemůže být reklamou, protože pro investiční účely se nakupuje jinde a za o něco lepší ceny (a na to odkaz nedávám!). Vadilo by vám snad míň, kdybych sem dal odkaz na některý z mnoha německých eShopů s drahými kovy, kde češi doopravdy masově nakupují kvůli nepší ceně zlata a dramaticky lepší ceně stříbra?

    Nechci dávat odkaz na burzovní graf, protože můj příspěvek nebyl o burzovních poukázkách na komoditu, ale penězích (pravých mincích krytých kovem), o něčem, co prozíraví lidé fyzicky vlastní.

    http://www.investicni-zlato.eu/produkty/mince/wiener-philharmoniker-1-1-oz.html

    Proto jsem tam dal odkaz na graf vývoje ceny konkrétní mince – mince obecně rozšířené a příjmané, prostě opravdových peněz.
    Pokud máte méně „komerční“ odkaz na vývoj ceny některé z obecně rozšířených a příjmaných mincí (kruggerand, maple leaf, american eagle, philharmoniker, …), pokud možno v CZK, tak sem s ním.

    Pokud bych odkazoval cenu stříbrné mince, byl by graf burzovních cen ještě méně relevantní, protože na stříbrňácích je procentuálně větší premium i marže obchodníka, navíc celou věc zkresluje DPH. Čili v případě stříbra by již bylo naprosto zjevné, že pokud zde mluvíme o penězích a ne o komoditách, je třeba odkazovat na graf kurzu dané mince a ne dané komodity. Takže pokud bych chtěl hovořit o cenách stříbrných mincí, tak by to s cenzurou odkazů bylo jak? http://www.silverum.cz by bylo zcenzurováno (přestože tam žádný investor ve velkém nenakupuje) a třeba http://www.silbertresor.de (které bude mít víc českých klientů, než silverum.cz) už ne?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).