Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Na jaké finty a triky vás budou lákat finanční poradci? od zbyněk - Vážení, tak jako všude v životě, je i poradenství...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2018 13:58

    zbyněk (neregistrovaný)

    Vážení,
    tak jako všude v životě, je i poradenství o lidech, kteří jsou někde lepší, někde horší. Já jsem finančním poradcem 8 let, a stal jsem se jím i po velkém varování od známých, kteří měli negativní zkušenosti s rádoby poradci, kteří opravdu prodávali jen " IŽP". Poradcem jsem se stal ve velmi zralém věku a poznal spousty kolegů. Věřte, že ty, kteří to dělají poctivě, snadno poznáte, snaží se totiž o dlouhodobou spolupráci s každým klientem, už jen z toho důvodu, že je snazší klienta udržet než získat.
    Ti hodně poctiví se permanentně vzdělávají a to není snadné, existuje vrchol poradenství, který sjednocuje jejich práci na evropské standardy. Pokud opravdu chcete poradce, hledejte ty, kteří mají za jménem EFA.
    Ti nastaví pojistku tak, aby odpovídala plně potřebám klientů, zařídí financování bydlení a ochrání vaše investice. A to lépe než ,,paní z banky" Oni totiž znají i produkty konkurence, které mohou být právě pro klienta výhodnější.
    A provize ? Kvalitní poradenské společností mají provizní systém nastaven tak, aby neupřednostňoval jednu instituci před druhou. to i v IŽP.

  • 19. 6. 2018 23:02

    hook (neregistrovaný)

    titul efa ani jiný titul není zárukou kvalitního poradenství, je to jen kšeft pro jednu firmičku, která se vzděláváním zabývá.

  • 19. 6. 2018 23:48

    zbyněk (neregistrovaný)

    Psal jsem, že všechno je o lidech. Kšeft to je a ne malý, pokud o tom něco víte, tak ne pro jednu firmičku. Ovšem EFPA je evropská organizace a certifikace u ní Vám dá minimálně jednu informaci. Ujistíte a dokážete si díky finanční matematice, pojistné matematice a metodice určení pojistného spočítat, jak produkty bank a pojišťoven fungují a v jaké podobě jsou výhodné. V příspěvku jsem psal, že je lehčí si klienta udržet než získávat pracně nového (a podle reakcí na tento článek i oprávněně nedůvěřivého). A udržíte si ho jen kvalitní smysluplnou službou, ze které profituje klient. Pak samozřejmě profitujete taky. Jsou "poradci", kteří klienta chtějí oholit na první schůzce a není jich málo, ale kteří z nich provedou s klientem důkladnou analýzu a zjistí jejich potřeby a dále, kolik z těchto zlatokopů má odvahu se svému klientovi ozvat znovu a udělat refresh svých služeb ? Za svou kariéru jsem zajistil mnoha klientům potřeby jejich bydlení právě proto, že střelci nedokázali zafinancovat jejich záměry, mám pod správou dost desítek milionů klientských peněz, které chráním proti ztrátě hodnoty a stejně tak chráním i hodně lidem jejich stávající majetky díky pojištění. A v naší firmě nejsem sám. A mám vystudovanou EFA. Těžké zkoušky a nemalý peníz za kurz.. Ale chci svou práci dělat dobře a dlouho. Výhodně pro klienty a tím i sebe.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).