Hlavní navigace

Názor k článku Na jaké finty a triky vás budou lákat finanční poradci? od Evelyn - Když jsme hledali nové pojištění pro celou rodinu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2018 9:36

    Evelyn (neregistrovaný)

    Když jsme hledali nové pojištění pro celou rodinu (tj. výborný kšeft pro každého poradce), zkusili jsme tři různé poradce. Každý z nich s námi pohovořil a připravil pojistný model, který nám podrobně vysvětlil. Potud vše v pořádku, seriózní jednání. Po bližším pohledu jsme ale ve všech třech modelech zjistili jednoznačné nesmysly a chyby ve prospěch pojistky, tj. i poradce - vždycky byla pojistka přeceněna o cca třetinu v náš neprospěch (pokaždé jinde), zatímco chyběly pojistky pro agenta méně výhodné, i když pro nás zásadní. Například, dětem, které jsou v mateřské škole, navrhovali přikoupit připojištění pro případ zvlášť těžkých nemocí. Jenže když jsem si přečetla pojištěné diagnózy, byly to choroby, které se typicky vyskytují u lidí starších 40 let, třeba diabetes typu B - kdy, předpokládám, už moje děti budou dávno samostatné, a tudíž si pořídí vlastní pojištění. Nebo tam byla pojistka na život u dítěte - což je vůbec tak trochu nesmysl (když to vezmeme fakticky, smrtí dítěte rodič neztratí kromě emocionální ztráty nic než pohřební výlohy, naopak celkem výrazně ušetří na výdajích budoucích, a vyplacení pojistky jako odškodného za život dítěte mi připadá poměrně nemorální).

    Nakonec se nám velmi ulevilo, když nás kontaktovala dlouholetá pracovnice mé stávající pojišťovny, která nám nabídla standardní produkt, a i ten jsme proškrtali, abychom neplatili za nesmysly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).