Hlavní navigace

Názor k článku Na dani z příjmu ušetříme, někdo však minimálně od J. - Pěkná "elitní" teorie. Víte, jak takové teorie dopadají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2007 17:11

    J. (neregistrovaný)
    Pěkná "elitní" teorie. Víte, jak takové teorie dopadají v praxi? Inu, podobně jako ty opačné teorie, třeba komunismus.

    Bezva, takže děti si budeme pořizovat jen my schopní, co na to máme. Ti co na to nemají, si buď děti nepořídí, nebo udělají tu chybu a děti si pořídí - pak budou v průseru. Jejich věc. Můžou se polepšit, víc se snažit. Nebo aspoň nemít děti a nekazit tak genofond těm schopným.

    Tato teorie je velmi logická a fungovala by za předpokladu, že bychom nežili v reálném světě. Ve světě, kdy naše civilizace trčí na kouli jménem Země, řítící se obrovskou rychlostí vesmírem. Podmínky pro přežití jsou nám aktuálně dány a místo je definováno pevně. Jakmile nastane situace, že ti "neschopní" přestanou mít možnost plnit základní požadavky svých vlastních těl a duší (nevím jak vy, ale já se chci pářit, mít ženu a děti - a oni to chtějí tak nějak skoro všichni), tak se ta masa "neschopných" vzedme a elitáře sejme. Primitivně.

    Já se na to ale netěším, protože vím, jak to dopadá. Většinou z toho vůbec nic dobrého nevzejde. Takže i tak "schopná" lidská entita jako vy by měla dbát na to, aby se mohly množit méně "schopné" lidské entity. Jinak ji prostě zabijí.

    BTW: proč si myslíte, že existují současné sociální vymoženosti v těch nejbohatších státech světa? Myslíte, že ti schopní, kteří tyto země reálně ovládají, to těm lidem dávají jen tak, protože jsou hodní? Nene, oni jsou na rozdíl od vás jen skutečně schopní a vědí, jak si zachovat místo k životu.

    A teď čistá spekulace: ty jsi tenhle příspěvek o schopných napsal proč? Dostal jsi chlapečku první velkej plat? A už jsi big boss? No doufám, že to tak je. Máš ještě právo na chyby. Pokud to tak není a psal jsi to už jako trochu zkušenější člověk, tak věz: ty na to nemáš, radši se nerozmnožuj.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).