Hlavní navigace

Názor k článku Na dani z příjmu ušetříme, někdo však minimálně od J. - Podívejte, já mám taky štěstí (nebo že bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 11. 2007 14:49

    J. (neregistrovaný)
    Podívejte, já mám taky štěstí (nebo že bych byl tak dobrej? :-) a v posledních letech mám docela nadprůměrný příjem.

    Ale takto nelze uvažovat. Ne každej měl štěstí jako já, že mě rodiče drželi na škole, že mě bavil zrovna obor, kde se dá teď slušně vydělat, že jsem zdravej... Je spousta užitečnějch profesí, kde lidi poctivě makaj a prostě si moc nevydělají. NEMŮŽOU se všichni prostě začít snažit, vyšvihnout se a vydělávat násobek.

    "No ale to je jejich věc, žejo?" Jenže není! Protože když se podíváte na to, jak spousta rodin žije...oni se můžou začít dostávat opravdu do regulérních problémů. Nejen nějací výpitci z hospod s obouma rukama levejma. Příklad: normální poctivej chlap co každej den 10 hodin maká, pravda, nemá žádné extra schopnosti, rozumu pobral tak nějak normálně, nic extra, ale jinak je slušněj a dře. Doma žena na rodičovské a dvě malé děti, hypotéka na krku a všechno se zdražuje - a jsou v háji.

    "No ale to je jejich věc, žejo?" Jenže není! Protože když takových chlapů bude víc, co udělají? Možná půjdou do stávek, do ulic! Nebo budou volit KSČM, v horším případě KSČ! A co to udělá s námi, s ekonomikou? No hádejte. Nevím jak vy, ale já dělám ve službách. Naše firma žije z toho, že si jiné firmy můžou dovolit nakoupit od nás služby. Jak začne padat dolů ekonomika, padneme (skoro) všichni.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).