Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Volá vám zaměstnavatel mimo běžnou pracovní dobu? Kdy a na jaké příplatky máte nárok? od anonym - "Pracovní pohotovostí však není to, že zaměstnanec je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 4. 2021 22:08

    bez přezdívky

    "Pracovní pohotovostí však není to, že zaměstnanec je na telefonu třeba pro případ nějaké konzultace zaměstnavateli, kolegům. Pouhé přijetí hovoru není pracovní pohotovostí."

    S tím rozhodně nemohu souhlasit, protože toto JE pracovní pohotovostí a přijetí hovoru JE prací. Někteří lidé mají problém chápat jako "práci" cokoliv, co není opravdová dřina nebo není spojeno s manuální činností, ale KONZULTACE rozhodně JE PRÁCE. Zkuste například zavolat advokátovi a říct mu, že jeho krátká telefonická konzultace "není práce", stejně jako dostupnost na telefonu "nic není" a proto mu za to nic nezaplatíte... :-D

    Navíc pokud má být zaměstnanec "na telefonu" je to omezující a musí to být zaplaceno, protože zaměstnanec nemůže běžně nakládat s volným časem a například:
    - jít si zaplavat k jezeru bez mobilu
    - pohybovat se v místech bez signálu jako je příroda, lesy, chaty na samotě
    - účastnit se hlučných koncertů, oslav atd., které mu neumožňují na daném místě přijmout hovor (např. z důvodu hluku)
    - musí být zcela střízlivý a nemůže konzumovat větší množství alkoholu
    - nemůže nerušení spát aniž by se případně nechal budit telefonem

    Takže pokud zaměstnavatel VYŽADUJE aby mu zaměstnanec zvedal telefon, musí čas, kdy má být zaměstnanec na příjmu platit jako pohotovost a každé přijetí hovoru a "konzultaci" musí evidovat jako PRÁCI.

    Pokud zaměstnavatel odmítá čas, kdy má být zaměstnanec dostupný na telefonu evidovat jako pohotovost a telefonické konzultace evidovat jako práci, pak zaměstnanec nemá ŽÁDNOU POVINNOST být dostupný, přijímat hovory zaměstnavatele nebo jiných osob souvisejících se zaměstnáním (např. zákazníků či dodavatelů zaměstnavatele) a věnovat svůj soukromý čas konzultacím zdarma.

    Osobně odmítám činit cokoliv za co nedostávám zaplaceno, co nemám ani jinak kompenzováno a co nemám povinnost vykonávat. Požadovat po někom jakoukoliv práci, která nemá být zaplacena ani jinak kompenzována je nejen protiprávní, ale přinejmenším neetické, proto by si takové jednání nikdo neměl nechat líbit.

    Zjednodušeně řečeno: Mám zvedat hovory mimo pracovní dobu? OK, tak mi to zaplaťte. Nechcete? OK, v tom případě pracovní hovory mimo pracovní dobu nezvedám. :-)

  • 4. 4. 2021 11:03

    Krtek

    Rozumní idé to berou taky tak že mají k dispozici služební telefon i pro soukromé použití, takže ten telefon z práce prostě zvednou kdykoliv. Určitě neni problém říct "hele s tim teď nic neudělám, koukni se ve firemní síti na to a to".
    Jak říkával jeden kolega "jak vy k my, tak my k vy". Vašim přístupem se můžete dostat do stavu že vám začne zaměstnavatel kontrolovat každou provolanou minut, SMS, kB dat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).