Hlavní navigace

Názor k článku Mzdy nám přiliš nerostou, máme ale práci od Jarmila - Ale prosim vás, nežvaňte pořád o nějaké produktivitě,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2015 17:56

    Jarmila (neregistrovaný)

    Ale prosim vás, nežvaňte pořád o nějaké produktivitě, to bylo moderní možná tak před 25 roky, to jsme se nechali opíjet rohlíkem, dneska je to lež jako vrata.
    Dělala jsem svého času i v Německu, pracovala jsem (a stále externě dělám) pro nadnárodní firmu. Můžu zodpovědně říct, že pracovník v Německu byl vysmátý. To, co si firma dovolila vůči českým zaměstnancům v Čechách (ale i v Polsku, Maďarsku, na Slovensku), to by v Německu, Rakousku nebo Švýcarsku neprošlo ani omylem. Jednu práci dělaly jeden čas pouze zahraniční pobočky. Takže centrála po nás dupala a jebali nás, když jsme třeba nesplnili normu. Když se tatáž práce začala dělat na centrále v Německu, najednou Němci nestíhali, bylo to složité, těžké a další kecy, takže nám normu SNÍŽILI o 30%!!! My zahraniční jsme pak normu plnili, přičemž jsme se jednou rukou dloubali v nose a druhou škrabali na zadku a stíhali jsme, Němci byli chudáci upracovaní a měli jazyk na vestě. A tak to bylo i v dalších firmách, s jejichž pracovníky jsem měla možnost mluvit. U nás je produktivita práce velmi slušná, akorát plat za tu práci je pomalu jak v Angole.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).