Hlavní navigace

Názor k článku Můžete fotky od profi fotografa dát na sociální sítě? A prodávat je dál? od Flus - Napřed, že credits nejsou, pak že teda trochu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2020 2:21

    Flus

    Napřed, že credits nejsou, pak že teda trochu ano, ale ne pořádně. Víte co, takhle tu můžeme být do aleluja. Já budu tvrdit, že tam jsou všichni, kdo na dané verzi pracoval.

    Jinak je zde rozdíl, co děláte jako zaměstnanec.

    Je to diametrálně rozdílné.

    A nepiště že najatý fotograf je váš zaměstnanec, není. Asi mi nezbyde nic jiného, než Vás vzdělávat online.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Zam%C4%9Bstnaneck%C3%A9_d%C3%ADlo
    "Zaměstnanecké dílo je zvláštním typem autorského díla, které jeho autor vytvořil v rámci plnění povinností v zaměstnání. K takovému dílu obvykle vykonává majetková autorská práva příslušný zaměstnavatel a nikoliv autor díla, který od zaměstnavatele za výkon své práce dostává mzdu či plat. Toto nemusí platit, bylo-li dílo vytvořeno na základě jednorázové smlouvy o dílo (na objednávku)."

    Tady máte onoho zedníka
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Smlouva_o_d%C3%ADlo

    A tady máte autorské dílo
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Autorsk%C3%BD_z%C3%A1kon_(%C4%8Cesko,_2000)#D%C3%ADlo
    "Pro výklad zákona je stěžejní ujasnit si pojmy, v tomto případě jde především o pojem dílo a autor. Dílo, které je předmětem ochrany autorského práva je paragrafem 2 definováno jako jakkoli vnímatelné dílo, které je výsledkem jedinečné tvůrčí činnosti fyzické osoby (autora)." (je zde toho mnoho kromě jiného i o SW, nastudujte).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).