Hlavní navigace

Názor k článku Můžeme ještě věřit Euru? od Miloslav Ponkrác - „Mohl byste vysvetlit, jake ekonomicke vyhody prinasi evropanum...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2011 22:54

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    „Mohl byste vysvetlit, jake ekonomicke vyhody prinasi evropanum napriklad napr. sjednoceni dani, zvyseni dani (o federalni dan), dotovani zaostavajicich regionu.“

    Jednotná Evropa a sjednocení daní jsou dvě různé věci.

    Ale sjednocení daní, zvýšení daní a další přináší Evropanům nesmírné výhody. Urychluje to rozpad EU, urychluje to rozpad špatně nastaveného systému. A čím rychleji se to rozpadne, tím menší škody se způsobí a tím rychleji se z toho dá dostat.

    Bohužel, než se rozpadne EU, tak se natahá ještě stovky miliónů imigrantů a posvětí jejich beztrestnost a jakoukoli snahu podřídit je místnímu legálnímu rámci. Donutí nás živit je, pozitivně je diskriminovat, takže původní obyvatel Evropy už nemá na uživení vlastních dětí, ale s radostí a nařízení EU živí početné potomstvo těch, kteří tu zvyšují kriminalitu, zavádějí zvyky ze svých zemí a navíc jsou nedotknutelní.

    Také likvidace EU průmyslu, konkrétně třeba v Česku celého cuktovarnictví, ale i zemědělství (těžko může české zemědělství a malými dotacemi být konkurenceschopné se zemědělstvím se zemí s velmi štědrými dotacemi).

    Stejně tak EU naučí lidi, že práce je nanic, snažit se podnikat pro službu zákazníkům je nanic. Daleko lepší je naučit se vytřískat dotace či státní zakázky – a je to mnohem výnosnější.

    EU není nic jiného, než třetí pokus Německa o tisíciletou říši, když ten druhý vedený Hitlerem se nepovedl. Jen se teď vede ekonomicky a právně – civilizovaněji.

    Zrátka čím víc se bude práskat do kočárů a čím rychleji to padne na ústa, tím lépe pro Evropu. Když zkrátka nejde věci reformovat a vrátit do správných kolejí, je lepší taktikou pomáhat věci bořit a kácet, třeba sjednocením Evropy, daní, atd. – o to rychleji se ten nesmysl rozloží sám a o to menší škody budou.

    Sjednocená Evropa – ve smyslu neekonomickém, by byla skvělá myšlenka, ale bohužel by jí nesměl realizovat Brusel ani maoista Barroso. EU se stala pouze nástrojem, jak ovládnout a zplundrovat trhy slabších zemí a najít nové trhy pro západní země.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).