Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Může vás úřad práce nutit dojíždět do zaměstnání 4 hodiny? od To co může úřad práce.. - To je neomezené! Kdo nezažil neuvěří.. Třeba může...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2019 21:52

    To co může úřad práce.. (neregistrovaný)

    To je neomezené! Kdo nezažil neuvěří.. Třeba může sčítat vaše pozdní příchody, a jak to překročí 24h vyřadí vás.. Může vám taky přikázat, jet přes půl města do firmy, do které jste před tím volali a jasně vám řekli nejezděte, my volná místa nemám, já řekl ale já musím protože potřebuji potvrzení pro pracák.. A to nejlepší co může, může vás nutit do nucených prací! Já to zažil, bez nároku na mzdu.. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Nezamestnany-mladik-mluvi-o-sikane-Nechce-uz-zit-A-ministr-Drabek-mlci-235283
    Tohle je můj příběh, osobně.. Já ho napsal, a dozvěděl jsem se o tom na policejní stanici, že je to zveřejněno, možná že to mě právě ochránilo od větší šikany.. Hold, já se npodřídím, v žádném případě ani omylem. Zvěrstvu se nepodřizuji, stejně jako mafii, zločincům, podvraťákům.

  • 13. 10. 2019 11:45

    aster (neregistrovaný)

    Mám kamarádku, která má II. stupeň invalidity - Crohn + záda. Má dvě malé děti 9 a 11, manžel pracuje na směny, mají hypotéku na barák.
    Několik let lítala po brigádách, nemohla sehnat stálé zaměstnání, ÚP jí dohazoval práci, která byla neslučitelná s jejím zdravotním stavem (ID dostala až loni na podzim, a to už měla problémy s chůzí) a nepomohlo ani potvrzení od lékaře. Letos si sehnala práci sama - víceméně náhodou - odpovídající jejímu stavu, vzdělání a na plný úvazek.

    Chápu, že se nechcete podřizovat všem nesmyslům, které nějaký pako vymyslí - mám to stejně. Mě možná čeká plný ID - záda - jen se mi nechce před tu pitomou komisi - když slyším, jak to tam probíhá, bojím se, že se neudržím a vyjádřím se značně nepatřičně - minimálně slovně. Jenže do důchodu mi zbývá 9 let a pracuju jak hlavou, tak i rukama - když uvážím všechna snědá nemakačenka - vesměs v ID při plném zdraví, tak si říkám, že za ty roky dřiny na to mám nárok - pracovat budu dále, jen už fyzicky nevydržím plnou zátěž...

  • 13. 10. 2019 21:11

    Jenda

    Hmm, jaký je vlastně důvod být na ÚP a ještě se nechat posílat na práce když z toho stejně žádná podpora není a práci sehnat nedokážou? Platí za vás alespoň zdravotní? Nevyplatilo se tedy rovnou se na pracák vykašlat, být osoba bez zdanitelného příjmu (nebo jak se to jmenuje), která sice musí platit nějaké minimální zdravotní a sociální, ale alespoň ji nikdo nebuzeruje, a shánět si práci na vlastní pěst?

    > Ale byl jsem nucen dojíždět na hlavní poštu, což je 7 zastávek autobusem a asi 200m pěšky, samozřejmě bez úhrady jízdného.

    Že jsem tak smělý, jak velká vzdálenost je v Ostravě 7 zastávek že se to musí jezdit autobusem?

  • 14. 10. 2019 8:28

    Jarmila (neregistrovaný)

    Moje zaměstnání se řešilo už za socialismu, byl z toho článek na půl strany v Haló sobotě, což byla tehdejší víkendová příloha Rudého práva. Šlo o to, že do doby narození dítka jsem dojížděla 65 km tam a po práci zase zpět (vlak+bus, dojíždění autem bych z platu neutáhla ani tenkrát). Ještě před skončením mateřské jsem teda dala výpověď a v místě bydliště +- 10 km kolem něj byla pro mne jedinou vhodnou prací uklízečka. Těch příběhů začínajících odborníků s VŠ-vzděláním bylo tehdy v onom vydání Haló Soboty víc, týkalo se to toho, jaké možnosti vlastně mají a jak těžko hledají práci, odpovídající jejich vzdělání.
    Link Vám dát nemůžu, nevím, jestli je to digitalizované. (Já se totiž tehdy na odboru pracovních sil ONV, což byl předchůdce dnešních ÚP, od paní dozvěděla, že Rudé právo vyzvalo čtenáře k tomu, aby tam poslali své problémy s hledáním práce. Tak jsem tam napsala .. a můj příběh byl hned jako první na titulce).
    PS: za půl roku po Sametovce jsem sehnala slušnou práci a do dneška jsem nebyla na ÚP ani den. Střihám metr do důchodu (odchod oproti době komunismu prodloužen o 6 let).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).