Hlavní navigace

Názor k článku Může vás úřad práce nutit dojíždět do zaměstnání 4 hodiny? od Roboš - Den má 24 hodin. Doba práce, třeba 9...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2019 17:46

    Roboš (neregistrovaný)

    Den má 24 hodin. Doba práce, třeba 9 hodin. Spánek 8 hodin. Jídlo hodinu, příprava jídla hodinu. Čas na děti 2 hodiny, na manželku hodinu. Hygiena hodinu. Celkem 23 hodin. Cesta do práce může trvat hodinu, respektive víc, ale to již je potřeba, aby doba práce byla méně než 9 hodin. Nezastávám se toho človíčka, zdá se mi poněkud "pohodlný", ale jsme lidi, ani to hovado nemůže makat 24 hodin v kuse.
    Já mám problém, když mi zaměstnavatel nařídí práci v noci. Práce končí ve dvě v noci, a to hovado mi další nástup do směny stanoví v souladu se ZP na 10 hodinu. Do práce dojíždím 40 km tam a 40 km zpět. Co myslíte, kolik hodin se mezi směnami prospím? A to konám práci řidiče. Mladší jsem to snášel dobře, ale již mi je 61 let a za poslední dva roky jsem se 3x přistihl při mikro spánku. Tak se jenom modlím, aby se nic nikomu nestalo, cucám bonbóny a nechávám hrát hlasitě rádio. Do důchodu musím vydržet, po 60 je těžké začínat jinde. Mám RD na venkově, mohu ho prodat a platit nájem cca 15 tisíc, ale to již nemá cenu pracovat, platy jsou vzhledem na ceny nízké, nic by mi nezbylo. No a stačí málo, aby přestávka mezi směnami pro nás otroky byla stanovena alespoň na 10–12 hodin, nebo byla stanovena povinnost zaměstnavateli při takovéto úpravě zabezpečit pro řidiče bezplatné přenocování. A důchodový věk měl taky zůstat, jak byl. Muži v 60 a ženy dřív dle dětí. Časem bude tolik automatů, že práce nebude, ty dnešní ideální 3 % dlouho nevydrží a nezaměstnanost poroste. Bůh člověka stvořil, aby žil, ne živořil. Přitom hodně peněz utíká k nenažraným zbohatlíkům, zlodějům a taky na zabíjení. Jó paní konšelé já bych chtěl na světě ráj. Klaním se mistře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).