Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Mutumutu. Levnější životko výměnou za zdravý životní styl (recenze) od VlK - Předem děkuji za podrobnou recenzi. I díky tomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2020 5:37

    VlK

    Předem děkuji za podrobnou recenzi. I díky tomu mohu psát komentář...

    "Druhý, za zdravý životní styl vám dá slevu max. 30 % z ceny pojistného. To je nabídka, která je v životním pojištění stále unikátem a souvisí hlavně s rozvojem technologií, které dokážou měřit životní styl člověka." A pak v závěru: "Životní pojištění Mutumutu je stále unikátem na trhu a tak trochu předběhlo dobu."

    Zdá se mi tohle poněkud matoucí. Už delší dobu např. Kooperativa dává slevu 26% za zdravý životní styl. Jen ho definuje jinak a to jednodušeji (dle důkazu místo slibů) a bez hrozby sledování: pro nekuřáky s BMI (Body Mass Index) v rozmezí 19 – 27 Zdroj: https://www.flexi.cz/cs/pojisteni/flexi-risk/bonusy-a-slevy

    Takže unikátní systém ano, ale ne unikátní sleva... Je to podobné jako sledování počtu kilometrů u povinného ručení, někde stačí jednou ročně vyfotit počet kilometrů, někde si zaplatíte sledovací krabičku.

    Chápu, někdo kdo nemá ten správný BMI a začal sportovat (nebo sice sportuje, ale BMI neklesá) mutumutu může být zajímavé (ještě záleží, jak je na tom celkově cenově). Ale všichni co prostě se nějak udržují (a není to jen o sportování, ale o kvalitě a množství jídla) mají jasnou neproměnlivou cenu u "běžných" pojištoven. Nebo jinak Mutumutu cení snahu/činnost, jinde cení výsledek.

    Počátek pojištění odložený o tři dny jsem nepochopil ani po přečtení odpovědi. Zvláště s existencí okamžitých převodů. A nechtěl bych být v pozici klienta, který si takto sjedná pojištění a jako naschvál se něco stane hned po uzavření...

    Výluka na sebevraždu (ale i řízení bez řidičského oprávnění) je pěkně nebezpečná...

  • 15. 12. 2020 6:32

    Patrik Chrz

    Také se mi nelíbí ta výluka sebevraždy. Kromě propuknutí duševní choroby je zde nezanedbatelné riziko chybné kvalifikace ze strany státních orgánů (například policie), kdy jako sebevraždu vyhodnotí vraždu (viz série vražd manželů Stodolových) nebo nešťastnou náhodu, závadu na nějakém zařízení, nebo prostou "lidskou blbost" ,... atd. Ta 2 letá čekací doba, která je obvyklá na našem pojistném trhu, mi přijde jako fér řešení.

    Další (a velké) "čertovo kopýtko" jsou ty události pod vlivem alkoholu, soudit se pak s pojišťovnou, zda bylo nebo nebylo v příčinné souvislosti,... no, není to úplně "bezproblémový" přístup.

    Naopak se mi líbí, že kryje i oběti teroristických činů (to zase na našem trhu obvyklé není).

    Posledním zádrhelem je příliš velký rozsah nepojistitelných sportů, třeba mne se týká to potápění.

    Chápu, že Mutumutu chce postavit jednoduchý produkt prodejný přes Internet (a obejít tak drahé distribuční kanály různých finančních poradců), ale vznikl z toho až moc jednoduchý produkt pro lidi, kteří nepodstupují rizika a tedy nejsou moc motivováni se pojistit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).