Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Minišaty do banky nepatří od MarBen - Já bych si dovolil se autora mírně zastat,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2006 10:03

    MarBen (neregistrovaný)
    Já bych si dovolil se autora mírně zastat, přestože článek mi přijde trošku takový neupravený. Také se domnívám, že jistá úroveň oblékání k institucím jako jsou banky patří. Přílišná vyzývavost či neupravenost v oblékání může navozovat dojem neserióznosti (neberu v úvahu, že mnohdy oprávněně), a právě serióznost by měla být jednou z klíčových vlastností ústavu, kterému svěřuji své peníze. Do této kategorie bych s jistou benevolencí zařadil i úřady.
    Například v prodejnách, restauracích je situace již zcela jiná, tam se již na tu "serióznost" zase až tak nehraje.
    Osobně jsem byl mírně překvapen v jedné pobočce KB, kde paní za přepážkou chodila zase úplně bosa. Chápu, bylo vedro, ale i tak to byla věc, která mě v bance mírně zarazila.
  • 25. 7. 2006 12:41

    Phil (neregistrovaný)
    Serioznost se nevytvoří oblečením. Ten hadr je jen pozlátko, přetvářka. Našim ústavům bych peníze moc nesvěřoval, v minulosti tam taky chodili draze oblékaní a kolik nucených správ a krachů následovalo... A co je takových případů v zahraničí. Tam taky měli do poslední chvíle před krachem pouze a jen "elitní" výsledky. Nikde nemáte zaručeno, že přes "elitní" hospodářské výsledky nepadne něco i u nás. Charakteristickým rysem kapitalistické společnosti mimo jiné je, že se nesmí mluvit pravda, že se musí jen lhát a zatloukat. Pravda se provalí, až když je bohužel pozdě.
    Co se týče obsluhy v KB, proč by si paní nemohla dopřát bososti? To jste takový nadčlověk, že nesnesete něco tak normálního? To byste se zachvíli mohl pozastavovat nad tím, že člověk na veřejnosti otvírá pusu (pro vás možná ústa) jí nebo pije nebo že má odhalený obličej, protože v některých státech musí být zahalen.
    Naopak v civilizovaných zemích už přišli na to, že chodit v kvádru zvyšuje náročnost na energetiku (klimatizace) a již od nucení nosit "slušné" hadry upouští. A vůbec nejraději mám pohled na "úspěšného" dealera - bankovního úředníka - řidiče (on to dneska člověk nepozná, co vlastně dělají za profesi), jak si hrajou na něco IN a chodí v těchto parnech venku v tmavém obleku, v uzavřených botách. Outdoor to chce. Fujt tajbl, když si představím, až se doma vyzuje. To samé chodit v kanceláři po koberci při pokojové teplotě v botách. Fuj tajbl. Pantoflíčky to chce. Nebo v zimě, když je všude plno sněhu a soli, si tyhle kravatisti nejsou schopni vzít pořádné zimní boty s pořádnou traktorovou podrážkou a smekají se v polobotkách vhodných tak možná do tanečních.
    Jak milejší je pohled na současné papaláše - jindy uniformní obleky, nyní neformální oblečení. Hned i ti největší modří darebáci vypadají poněkud lidštěji. Nebo když někoho z nich potkáte někde v parku na procházce nebo při nákupu v hypermarketu v civilu. Když už jsme u toho nakupování, mám strašně rád kravatisty, kteří po práci vyrazí do Hornbachu, Obi či Baumaxu a tam si hrají na řemeslníky. To prostě nejde dohromady. Převlékněte se laskavě, než vyrazíte mezi normální lidi - vzkazuji vám! Když už jsme u toho nakupování, zjistil jsem, že kravatisti jsou velmi nepraktičtí lidé. Košík zaparkují v těch nejužších prostorech, aby nikdo jiný nemohl projet a musel tak složitě objíždět. Nebo jsou tak zabráni do výběru zboží, že do vás vrazí. Sice se omluví ... Nebo potkají nějakého známého, a začnou se vybavovat opět v těch nejnevhodnějších, nejužších místech. Když se předvádí, že mají mobila, opět nevnímají ostatní nakupující (či chodce na chodníku) a zase do vás vráží nebo vás blokují. Domníval jsem se, že to jsou jenom mé subjektivní pocity, ale když i ostatní kolegyně a známí s podobnými postřehy přišly/i , vidím, že asi opravdu mají mozkové závity na vymýšlení nějakých blbostí v zaměstnání, ale na praktický život nejsou. To samé, když kvádrista řídí auto. Dělá jednu prasárnu za druhou. Nejčastěji se ukájí mobilem, nedává blinkry a přednost v jízdě. A když je to ještě řidič škodofky ... (a do 30.6. svítil i ve dne ...). Za volant prostě kvádro (snad s výjimkóu zaměstnance pohřebního ústavu) nepatří!
    Nejlepší byla asi 70. - 90. léta, když všude vládly jeansy. Nyní by to chtělo kapsáče - carga, army styl, pryč s obleky a kostýmky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).