Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Minimální mzda: Jistota pro zaměstnance, nebo brzda podnikání? od ženská - Je hloupost, že minimální mzdu pobírá pouze 1%...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2007 13:41

    ženská (neregistrovaný)
    Je hloupost, že minimální mzdu pobírá pouze 1% pracujících a mzdu 9000Kč jen 2% pracujích. To platí možná o Praze a velkým městech, ale v malých městech se s tím setkáváme daleko častěji. Osobně jsem pracovala dvakrát za minimální mzdu a tak mě to "motivovalo", že jsem raději ženou v domácnosti. Vysvětlím - v jedné fabrice se hledala síla na výdej obědů, pouze na čtvrt úvazku a za čtvrtinu minimální mzdy. Říkala jsem si, že než být na pracáku, tak tuhle práci vezmu, ale ve výsledku jsem dostala pouze 800 Kč za měsíc. Skoro nikde se totiž (ani v tomto článku) neuvádí, že ikdyž se nepobírá celá minimální mzda, tak se musí povinně odvést minimální zdravotní pojištění, které je právě z této minimální mzdy - tedy z 8000 Kč - vypočítáváno, tedy asi 1100 Kč.. Takže jsem denně chodila do práce, vydávala jsem obědy asi 300 lidem a rodinný rozpočet se nám měsíčně zvýšil o 300 Kč, jelikož po přiznámí výdělku, nám byly zkrácený příspěvky sociální a na bydlení. Fakt bezva politika, už vím, proč se nemám snažit a raději si jít zažádat o dávky...... Někdy se ani Cikánům nedivím.
  • 24. 9. 2007 17:57

    Tonda (neregistrovaný)
    Pokud se Vám to vyplatí, tak proč ne, mámě taky zrušili místo, dostala odstupné 3 platy. Nejdřív sice měla zábrany, že přece nepůjde na pracák, že to nemá zapotřebí, ale pak se nechala přesvědčit, proč si nevzít peníze, které jí někdo nabízí, dostávala dalšího půl platu, takže měla půl roku na to si v klidu najít novou práci aniž by měla výpadek příjmů. Děda říkal hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere. Jede o to aby stát nebyl tak rozhazovačný.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).