Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Minimální mzda 2019: znovu výrazně roste, pro někoho až na 26 700 korun od David - Kdyby chtěli opravdu pomoct zaměstnancům, tak nejvíc by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2019 13:08

    David (neregistrovaný)

    Kdyby chtěli opravdu pomoct zaměstnancům, tak nejvíc by pomohlo, kdyby přestal být stát tak nenažraný, že jim skoro polovinu mzdy sebere ještě nežli jí dostanou .. Tam bych viděl největší brzdu a největší problém nízkých mezd. Pro zaměstnavatele je za trest někoho zaměstnat, protože ho stát okamžitě skrouhne a pro zaměstnance je kolikrát lepší mít víc malých přivýdělků, ze kterých mu stát nekrade tak velký odvody. Navyšování minimální mzdy je hezké pozlátko (taková slaďoučká kobliha). Ve skutečnosti jde o to, že s navýšením minimální mzdy se také navýší odvody státu. Takže zase bude co "odklánět" a bude na dotace pro Agrofert a podobný zmetky ..

    Až to tenhle stát bude myslet s lidma vážně, začne v první řadě šetřit a snižovat to okrádání lidí ..

  • 29. 1. 2019 17:58

    Leona (neregistrovaný)

    Plně s Vaším hodnocením souhlasím,kdyby státu šlo o blaho pracujících,tak to udělal dávno a nenažraní politici si sami sobě nebudou schvalovat nabubřelé platy.A kdo tady píše,že by nedělal za minimální mzdu a že to jsou ti negramotní,či co,tak patrně žije ze vzduchu.Bohužel dost lidí pracuje za směšné prachy,nikdo za ně nezaplatí nájem,stravu.­..naopak,bych se nad nikým neošklíbala jen proto,že pracuje a poctivě za minimální mzdu.Zažila jsem už toho dost,jak v soukromé sféře,kde se páni podnikatelé s platem moc nepředvedli,tak ve státním oboru,kde jsou zase tabulkové platy.Klidně bych schválila i vyšší minimální mzdu,ale odvody pro zaměstnavatele bych snížila, zrušila bych superhrubou mzdu,daňové zatížení je vysoké.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).