Hlavní navigace

Názor k článku Minimální mzda 2018: pro někoho i 24 400 korun od oldwomen - Procenta jsou podle obratu, tohle je nejdražší sazba...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2017 18:14

    oldwomen (neregistrovaný)

    Procenta jsou podle obratu, tohle je nejdražší sazba pro losery :-) Při porovnání nákladů provozu terminálu a různých aplikací do tabletů a androidů to nevychází až tak tragicky. Jasně, apka je zdarma. Ale archivace dat a další nezbytnosti se už celkem zdatně platí a když krachne poskytovatel, tak jsou data v háji zelenym. Odpadá mi lovení wifiny a její placení na místě - ne všude je připojení free. A když je, tak síla signálu je značně kolísavá. Navíc potřebuji aby zařízení fungovalo od -30°C do +50°C, při vzdušné vlhkosti 30 - 100%, mělo IPx 4. Neobjevila jsem na trhu žádnou přenosnou "kasu", která by zvládala celoroční venkovní prodej v podmínkách běžných pro naše klimatické pásmo. Všechny řeší jen letní provoz na hospodských zahrádkách. SIMku od banky jsem brala s vědomím, že levněji nepořídím, protože množstevní sleva. Sedm pětek měsíčně i s daní mi přijde jako slušný tarif. Jasně, mít provozovnu, snížím požadavky na kvalitu HW. EET bych řešila přes počítač a terminál by byl díky tomu, že by byl konstrukčně jednodušší také levnější. Plus by nejspíš odpadla i ta SIMka.
    Nevýhodné řešení? Já nevím. Mé požadavky na robustnost systému a stabilitu přenosu to splňuje, klimatickým podmínkám je to dostatečně odolné, zatím vyzkoušena vlhkost, skropení vodou a vysoká teplota, zvýšená prašnost. Nízké teploty uvidíme jak kateřinský trh a vánoční jarmark ve skanzenu :-) Třeba bude nad nulou. A oproti loňsku se mi v daných lokalitách tržby pětkrát až osmkrát znásobily. Zboží mám stejné. Hotovostní platby jsou také plus mínus srovnatelné s loňskem. A osobně jsem i ráda, že mi větší část tržby jde rovnou na účet. Jen s minimální hotovostí se cítím líp.
    Jsem si technikem celkem dlouho dopisovala, co a proč chci, než jsem podepsala smlouvu a převzala terminál do nájmu. Zatím mi to vydrží běžet deset hodin v kuse, s prvním zákazníkem zapínám a na konci trhu vypínám, uvidím, jak se na výdrži baterek projeví klesající teploty. Že negativně vím. Spíš jde o to jak moc. Tenhle problém v provozovně odpadá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).