Hlavní navigace

Názor k článku Měsíc taxikářem: oblíbený řidič, zloděj a neplatiči od Martin - článek jsem si se zájmem přečetl a velice...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2016 15:42

    Martin (neregistrovaný)

    článek jsem si se zájmem přečetl a velice mne potěšil snahou o objektivitu, ač v lecčem mám (jako člověk, co se taxikařením dva roky živí), jinou zkušenost. Přikládám to jisté naivitě, nebo spíš nezkušenosti. Ale nic proti, nikdo učený z nebe nespadl, takže to dokážu pochopit.

    Trochu za škodu považuji to, že jste nezkusil jezdit pod klasickým dispečinkem. Liftago jistě není zlé, ale spíše jako přivýdělek.

    Mohu se zeptat, máte-li přehled, kolik hodin a v jakou denní dobu jste za ten měsíc odjezdil?

    Čistě pro vaší informaci, pokud budu mluvit za sebe:

    standardní měsíc:pravidelně odjeto 200-210hod/měs, tržba +-75tis + +-5tis dýžka (+-350zakázek ), nájezd 6-7 tis km (tedy na tržbu podstatně méňe než vy, tankováno samozřejmě výhradně na ONO :) ) , fixní poplatek za dispečink 6500kč.

    Jezdím dost, ale ne extrémně, to je těch 300 a víc hodin měsíčně. Těch 200hodin není o tolik víc, než klasický pracovní poměr (kde navíc dojížděním do práce ztratíte snadno i desítky hodin měsíčně).

    Nejde ani tak o konkrétní dispečink, podmínky jsou všude podobné, jen o to, že vy jste ve formě liftaga nezvolil tu lépe vynášející variantu.

    Z mého pohledu je to i dnes stále nadprůměrně dobře vynášející práce. Jiste s určitými specifiky.. Ale většina tech tradujících se mezi lidmi patří spíš pod urban legends, na to jste jistě za ten měsíc přišel sám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).