Hlavní navigace

Měšec.cz vás zve na odbornou konferenci Otevřené cesty

24. 4. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Nejnovější trendy ve finančních službách, ukázky z praxe, zkušenosti odborníků i tipy na obranu proti online podvodům zazní na konci května 2018 na odborné konferenci Otevřené cesty.

Seznamte se s nejnovějšími trendy ve finančních službách. Ve čtvrtek 31. května 2018 na konferenci Otevřené cesty, kterou pořádá server Měšec.cz.

Konferenci jsme rozdělili do tří bloků. První se věnuje tzv. otevřeným cestám v bankovnictví. Novým trendem je mít jednu, dvě aplikace, které zvládnou používat několik bankovních účtů. Jak se s tím ale poperou stávající banky, záložny a platební instituce?

Blok PSD2

Kam kráčíš, PSD2?

Nový zákon o platebním styku otevřel třetím stranám přístup ke klientským datům. Jak velký je zájem o licence v České republice a jaké finanční služby banky a FinTech nabídnou spotřebitelům? Bankovní asociace vydala open-banking standard sjednocující pravidla pro přístup k platebním účtům. Jaké technologické prostředky budou banky využívat pro komunikaci s třetími stranami a pro silné ověření zákazníků? Vše se dozvíme od Martina Vurma, Senior Managera FS Advisory z PwC Česká republika.

Měření finančního zdraví

Jak lze na základě transakčních dat automaticky na míru vypočítat uživatelům aplikace jejich finanční zdraví a doporučit kroky k jeho zlepšení? Jak přitom zachovat intuitivnost a jednoduchost aplikace? Jak lze toto vše využít ke zvyšování engagementu uživatelů s aplikací? Na to bude hledat odpovědi Jakub Sechter, Chief Strategy Officer ze Spendee.

skoleni_15_4

V bloku PSD2 vystoupí rovněž David Brendl, manažer pro inovace ze společnosti Visa, a Martin Medek, Open Banking Leader z České spořitelny.

Blok Bezpečnost

Ochrana mobilních bankovních aplikací

Bezpečnost mobilních zařízení ne vždy a ne dokonale drží krok s trendem svěřovat těmto nástrojům stále více citlivých dat a řídit přes ně důležité bankovní operace. Z pohledu architekta takových aplikací je proto důležité znát slabiny mobilních platforem a způsoby, jak se s nimi vyrovnat. V přednášce se Tomáš Rosa, kryptolog z Raiffeisenbank, bude přehledově věnovat specifickým rysům mobilní kryptografie, ochraně integrity kódu aplikací a také biometrické autentizaci.

Který člověk je největší hrozbou pro počítačovou bezpečnost?

Programování je čistě lidská práce, žádná fyzika, žádná chemie. Když budeme na tvůrce software a celých informačních systémů stejně nároční, jako jsme na výrobce letadel, automobilů nebo dětských hraček, situace se v oblasti bezpečnosti rychle zlepší. Tomu věří Jiří Nápravník, CEO SALAMANDR group, a ukáže vám, že to tak skutečně je.

Celý program a seznam přednášejících, kteří stále přibývají, najdete na webu konference Otevřené cesty.

  • Kdy: 31. května 2018 9:00
  • Kde: City Green Court, Hvězdova 1734/2c, Praha 4

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).