Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Měla by naše investiční portfolia obsahovat pouze akcie? od hunter - Nesouhlasím s autorem článku, že akcie v dlouhém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2013 10:15

    hunter (neregistrovaný)

    Nesouhlasím s autorem článku, že akcie v dlouhém horizontu neposkytují ochranu proti změně cenové hladiny. Diverzifikované portfolio akcií je pro skutečně dlouhodobé investory s horizontem 20 - 30 let a na něm s nejvyšší pravděpodobností před inflací/deflací budete ochráněni. Vyjma skutečných mimořádností, jakože nakoupíte Nikkei na absolutním vrcholu, který byl dán celkem mimořádně nešikovnými hospodářskými politikami. Nicméně bavíme se o diverzifikovaném portfoliu a to by pouze jeden index obsahovat nemělo, protože tam máme expozici vůči systematickému riziku dané země.

  • 28. 7. 2013 10:00

    czhunter (neregistrovaný)

    Myslím, že autor článku to co píšete nikde nepopřel.

    Jen napsal, že obecně investovat 100% z aktiv do horizontu 30 let je nebezpečný nápad.
    Protože pravděpodobnost, že bude potřeba za tu dobu využít prostředky jinak (sociopolitické změny, živelné katastrofy, ...) je obrovská, a když vám ta potřeba spadne zrovna do propadu akciového trhu, tak to máte blbý.

    Ale to stejné by se dalo říct o jakémkoliv produktu, do kterého investujete 100% svých prostředků.

  • 28. 7. 2013 21:33

    hunter (neregistrovaný)

    Přečtěte si odstavce o inflaci a deflaci. Autor nezmiňuje délku investování a z jeho tvrzení vyplývá, že předpokládá spíše krátký časový horizont.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).