Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku mBank v číslech: „Konkurence pořád žije v době dinosaurů“ od TVK - K mB jsem zkusmo přešel ihned po jejím...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2016 22:23

    TVK (neregistrovaný)

    K mB jsem zkusmo přešel ihned po jejím rozjezdu v ČR v roce 2007 dodnes ji požívám jako hlavní účet, protože za ty roky jsem nenarazil na žádný problém. Jde mi o funkčnost, nějaké barvičky a podoba IB jsou mi naprosto ukradené, protože zde při standardních platbách používám pár dnes už pomalu automatických postupů. Co se týká běžných financí, za tu dobu jsem pobočku nepotřeboval, vše pořešila online komunikace, žádosti a tuším 1x pošta.

    Dnes už v konkurenci bank mB tak nevyčnívá, ale před těmi 9 lety to bylo jak z úplně jiného světa, kdy přechod od banky s běžnými měsíčními poplatky 150 - 200 Kč k bance s možná občasnou platbou pár desetikorun byl v úplně jiné rovině, než když dnes je i na poli nízkonákladových účtů drtivá konkurence.

    A kde třeba u mne mB historicky vede, tak je oblast hypoték. Byl jsem možná jeden z prvních, který ji v tomto ústavu řešil, a úspora, v závislosti na optice pohledu (měsíční Hypoindex nebo v dané době preferované délky fixů) je někde mezi 30 - 50% nákladů, které bych dodnes dal u jiné banky (úrok + poplatky).

  • 30. 5. 2016 22:54

    xf (neregistrovaný)

    Barvičky? Čert vem barvičky, my ostatní hovoříme o něčem jiném. Způsobech a postupech ovládání, ty barvičko. Právě o tom, že ty "automatické způsoby" občas, už podruhé, přestaly fungovat.

    Také není pravda, že to bylo zjevení. Dávno před mBankou tu bylo FIO, ale třeba i WSPK s náklady cca 30 Kč/měsíc.
    Vlastně asi jediné, v čem byla mBanka nová a jediná, byla možnost nastavování si limitů na kartě online. Chvíli.

    Hypotéky měla mBanka, když s nimi začínala, skvělé. Tedy podmínky, spolehlivost a znalost, tam naopak pod psa. Ale to vzala voda a čas, dnes Dnes nění v hypotékách zajímavá ničím, ale nevýhody přetrvaly.

  • 31. 5. 2016 8:21

    L. (neregistrovaný)

    > Dávno před mBankou tu bylo FIO, ale třeba i WSPK s náklady cca 30 Kč/měsíc.

    Fio sice bylo, ale... Byla to kampelička, nemělo vlastní karty a nejsem si jistý, kdy se zapojili do clearingu (= zrušili nutnost přijímat platby přes sběrný účet). WSPK je taky specifická.

    Takže mBank byla opravdu první BFU-frienfly low cost banka.

  • 31. 5. 2016 8:33

    Patrik Chrz

    V clearingu bylo Fio od ledna 2006. Neměli sice vlastní karty, používali ČSOB, karta ale byla zdarma a výběry z bankomatů ČSOB za 5 Kč (později za 6 Kč). Ale ano, byla to záložna, což pro většinu klientů představovalo určitý psychický blok.

    Čím byla ale mBank unikátní tak byly limity na kartách. Nejen možnost je on-line nastavit, ale i jejich absolutní výše (bez koruny miliarda).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).