Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku mBank oseká sazebník, některé služby ale zdraží od VlK - Bohužel vypadá to, že to není vše. V...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2021 6:38

    VlK

    Bohužel vypadá to, že to není vše. V revidovaných textech byl také přeškrknut tento text: "Odeslání SMS notifikace k autorizaci plateb zadaných prostřednictvím Internetového bankovnictví a SMS notifikace ze skupiny základních notifikací uveřejněných na webových stránkách mBank je zdarma."
    Na můj dotaz na mbank mi dosud nebylo odpovězeno. Dotaz zněl, jestli to znamená, že autorizační smsky jsou tím pádem taky zpoplatněny 4 Kč nebo balíčkem. Skrytě a bez upozornění v hlavním emailu.

  • 26. 7. 2021 19:33

    gabinak

    Dobrý den pane Kutálku, podle mě je ta věta rozpuštěna v sazbách níže...nemáte-li balíček, platíte jednotlivě a od října tedy za 4 Kč. Máte-li balíček, platíte do vyčerpání balíčku a pak 4 Kč jednotlivě. Podle mého názoru si mBank nemůže dovolit vám navolit novou službu (balíček SMS) bez toho, aniž byste to aktivně odsouhlasil.

    Nebo máte na mysli, že dosud byly některé notifikace nezpoplatněné a od října budou všechny notifikační SMS zpoplatněné?

    Zkusím jim také napsat.

    Díky za zajímavý postřeh :)

    Zdravím Vás, Gabka Hájková

  • 26. 7. 2021 20:49

    VlK

    ano, tak jsem to myslel.
    Až dneska odpověděli: "autorizační SMS zůstanou stále bez poplatku, tak jak jste byl zvyklý. Avizovaná změna se týká SMS zpráv se zůstatkem a např. informací o neprovedených platbách, splátkách atp."

  • 27. 7. 2021 18:51

    gabinak

    Dobrý den pane Kutálku,

    jen pro úplnost přikládám vysvětlení banky od ředitele pro akvizici a aktivaci klientů mBank: "Změna ceny se týká informačních notifikačních SMS, které si klient sám nastavuje v rámci dobrovolného informačního servisu. Nijak se to netýká např. SMS v rámci ověřování 3DS, u těch se nic nemění. Plnohodnotnou alternativou jsou pro klienta bezplatné notifikace v mobilní aplikaci, které mu z pohledu rozsahu poskytovaných informací udělají stejnou službu jako SMS."

    Dále mě také ujistil, že se mění jen cena jednotlivých SMS a balíčku, ale nikomu banka žádný balíček bez jeho souhlasu aktivovat k účtu nebude.

    Zdravím, Gábina Hájková

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).