Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Máte záložní plán, jak v důchodu nepřijít o střechu nad hlavou? od Martin Luther - Takže za předchozího režimu stál družstevní byt 68...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2019 17:06

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Takže za předchozího režimu stál družstevní byt 68 metrů čtverečních pár desítek tisíc korun. Havlova králikárna byla často dosažitelná jako stabilizační byt u mnoha podniků. Jistě, pár let se na ně muselo čekat. Dnes tedy v Praze za podobný byt vysolíte kolem 7 mega, u starší zástavby asi o 20 - 30 % méně. Troufám si napsat, že mnoho z vás podobnou částkou v hotovosti nedisponuje. Naprostá většina. Byty jsou dle slabé kupní síly v ČR nejdražší v Evropě. Ale premiér je starý lišák. Čau lidi, máte se také tak skvěle jako já?" Nikdy jste se neměli tak skvěle jako se máte dnes!" V obchodě dáte za průměrný víkendový nákup něco kolem 2 litrů. " Ale lidi, máte se skvěle". Na byt budete šetřit až do konce vašich dnů a možná ho ani nikdy nemáte šanci splatit".

  • 5. 8. 2019 23:20

    miki (neregistrovaný)

    A co s tím má "starej lišák" společnýho? Začátek hledejte u oranžovo rudých vlád, které regulovaly nájmy tak, že nevydělávaly ani na běžnou údržbu. Takže jakmile se jich šlo zbavit (zprivatizovat), tak to města udělala. A tím začal Klondaik po česku. Pod cenou se přišlo k bytu a začalo se dojit na nájmech co to dá. A tak si lidi spočítali, že hypotéka je lepší a levnější. Koupili byt, pronajali a nájem nastavili na HYPO + poplatky + zisk. A tak to šlo dál. Ceny letí vzhůru. Vymyslí se doplatky na bydlení, takže to opět spoustu lidí netrápí. A ceny dál rostou. A jediný, kdo na to doplatí jsou Ti, co mají stále pocit, že se o ně někdo postará a ujel jim vlak. Pořád by to bylo řešitelné, ale to by tu nesměl být NOZ, kdy nájemník může vše a majitel nic. Takže majitel, co má byt pro děti jej raději nechá volný. Spousta volných bytů opět žene cenu nahoru. Nejvíc mne baví, jak se města za pár šupů zbavila svých bytů a teď za miliony chtějí stavět startovací byty nebo domovy pro seniory.

  • 6. 8. 2019 20:59

    Martin Luther (neregistrovaný)

    V této zemi není zřejmě nikdo za nic zodpovědný, Vše se hodí na ty, co skončí v opozici. Hlavně lišák přece chyby hodí na druhé a sebemenší úspěch je jeho zásluhou. To dobře známe. Až budou lidi vzpomínat v listopadu na dobu před 30 lety, možná většina by se ráda před rok 1990 okamžitě vrátila. Matematika je neúprosná. Aby jste měl co před 30 lety na výplatní "pásce" v průměru - v dnešních cenách se jedna o částku kolem 40 - 45 tisíc hrubého. A to zde minimálně 85% lidí nemá ani náhodou. Bydlení je násobně dražší.

  • 7. 8. 2019 10:36

    Evikzmercedesa (neregistrovaný)

    Jaky sou prepocitaci koeficienty pro roky 1988-1995??? Jsem mela v roce 1988 vyplatu za 1mesic 1700,- a za rok 1994 rocni vyměřovací zaklad 51000,-,hrubyho.

  • 6. 8. 2019 8:22

    Cola (neregistrovaný)

    Když budete bydlet 50km od Prahy a denně dojíždet autem, tak za dvacet let za dopravné vysolíte asi 2M. Pokud seženete bydlení o tuto částku nižší, nebo budete ještě dále šetřit na dopravě, tak se vyplatí bydlet mimo Prahu.
    Hlavně ale v důchodu bude znát, jestli platit nájem 20k nebo 5k s ohledem na dnešní ceny.

  • 5. 9. 2019 22:50

    Hubert (neregistrovaný)

    jj ... Jak jsem pochopil je řeč o nájemním bydlení. Se slzou v oku vzpomínam na 90-tá léta, kdy lidé v nájemních bytech bydleli za regulovaný nájem a ostatní platily ruzné hypotéky či platily v družstevních bytech víc.

    Obecně tedy můžem říct, že se to za ta léta pomalu obrátilo, jen ti lidé z nájemních bytů ušetřené částky zřejmě jíž utratily.

    Ale pokud se sejde dobrá parta, je vidět že může při sdíleném bydlení být i veselo a na pokoji jich může být méně než někde v domovech důchodců či LDN.

  • 6. 8. 2019 13:01

    pEPÍK (neregistrovaný)

    A za co ještě může Babiš?Za to že v červenci bylo vedro a teď už druhý den prší?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).