Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Mají ženy chodit do důchodu dříve než muži? od Stealth - Všechny ženy by měly odcházet do důchodu ve...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2007 22:40

    Stealth (neregistrovaný)
    Všechny ženy by měly odcházet do důchodu ve stejném věku jako muži (pokud má platit obecná zásada o rovnosti). Ženy s dětmi (které vychovaly, možno i adoptivní, nikoliv odložené do děcáků) by měly, dle počtu dětí, mít odstupňovanou důchodovou bonifikaci (zvýhodnění=přídavek k důchodu), ale dříve do důchodu by rovněž odcházet neměly. Všechny ženy i tak zvýhodňuje skutečnost, že se dožívají celosvětově průměrně vyššího věku než muži (což jim nezávidím).
    Jiná věc je, do jaké míry se obě pohlaví podílí na výchově a hmotném zabezpečení svých potomků do jejich plnoletosti. Zde je velmi obtížné najít objektivní míru zásluhovosti ať už pro muže nebo pro ženy.
    Mimochodem, plně podporuji zápočet studijních let na důchod pouze v případě úspěšného ukončení daného studia vč. předepsaných závěrečných zkoušek (SŠ i VŠ). Přineslo by to jisté úspory a současně i spravedlnost. Navíc mají dnešní vysokoškoláci výhodu v dělení studia na 3, 5 a 7 let, což dříve nebylo. Snahy modroptáků o zrušení zápočtu studijních let vysokoškolákům bez rozdílu považuji za nepřijatelné a zcela arogantní.
  • 3. 11. 2007 20:47

    babi (neregistrovaný)
    Zapomel jste na armadu,policii celniky a ty co si leta oddelat nemusi...ale kdyz rovnopravnost tak vsem ,at si kazdy odpracuje 30let a rozhodne se sam podle sveho zdravi co si vybere ...duchod ..prace.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).