Hlavní navigace

Názor k článku Mají ženy chodit do důchodu dříve než muži? od Pan D. - Ano, tohle bych podepsal. Pro mě je dělání...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2007 14:45

    Pan D. (neregistrovaný)
    Ano, tohle bych podepsal. Pro mě je dělání dětí, starost o ně, zajišťování materiálních potřeb rodiny sice taky náročné, podle statistiky se nejspíš dožiju kratšího věku než žena, ale přesto jsem na jejich straně, pokud jde o to, že vztah matka(duševně zdravá, nemyslím teď ty extrémy) - dítě, bude a nutně musí být jiný než vztah otec - dítě. A jestli si někdo, kdo nikdy nerodil nebo aspoň nebyl se svou partnerkou po těch devět měsíců, pak u porodu a nakonec u všech starostí o dítě, myslí, že to není žádná zřetelehodná zásluha, tak se hluboce mýlí.
    Samozřejmě bych ale diferencoval tuto odměnu v podobě dřívějšího termínu odchodu do důchodu a odmítl bych ji přiznat oněm nezodpovědným osobám, co dítě po porodu ihned odloží a naopak bych ji přiznal i těm, co sice osobně neporodily, ale starají se o adoptované dítě už skoro od jeho narození. (lhostejno, jde-li o muže nebo ženu) A nemuselo by to být ani nijak složité - např. každý měsíc těhotenství by znamenal třeba deset dní (proboha, jen se toho nikdo nechytejne, to je jen příklad) při zkracování doby pro odchod do důchodu, každý rok na mateřsné dovolené by zase mohl znamenat třeba půl roku zkrácení.

    A jedna trochu nesouvisející poznámka - rozhodně by se měla započítávat celá doba úspěšně ukončeného studia a taky by se měl vypočítávat důchod z celé doby, co člověk vydělává a nejen nějaká doba x roků zpátky.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).