Hlavní navigace

Názor k článku Má stát více chránit občany před finančními žraloky? od Maaartin - Jak dlouhy, tak blby. Myslim tim tento prispevek....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 9. 2008 22:30

    Maaartin (neregistrovaný)
    Jak dlouhy, tak blby. Myslim tim tento prispevek. Uz ta formulace "Dalším protiústavním krokem je zavedení trestu odnětí platu ve výši tří dnů pro každého nově onemocnělého" je vazne perla. V Nemecku za jistych podminek (treba OSVC) nemusite mit vubec zadny zdravotni ani nemocensky pojisteni, to pak mate "trest" treba i dozivotni. Nebo se s pojistovnou dohodnete na 6 neplacenych tydnech, pokud si myslite, ze to rozchodite. A po techto 6 tydnech vam bude platit treba 90% nebo 50% nebo na kolik to sjednate (a primo umerne se stanovi pojistka).

    "Takto by mohl trestat jenom soud a musel by případ posuzovat individuálně, pokud by k nějakému zneužití ze strany pacienta opravdu došlo." - krasne zmateni. Ono nejde o trest ale o zmenu podminek pro vsechny (pravda, v dane situaci o zmenu nevyhodnou), ktera ma za ukol zamezeni zneuziti. Kdybysme (ci "kdybychom" pro hnidopichy) nezili v bananistanu pak by to mohlo znamenat pro vetsinu uspory (neplati se za ty dny, tim pojistovna usetri a mohla by snizit poplatky; dale se predchazi zneuziti, tedy dalsi uspory). Jenomze v bananistanu zijeme a tak nikdo nevi co se s tema prachama stane. Zdravotnictvi vsude dokaze spolknout libovolny mnozstvi penez.

    Ovsem souhlasim s tim, ze by nebylo od veci nechat neco vymyslet odborniky. Nebo prevzit neco funkcniho. Nasi paraziti ale radeji podelaji co se da a jaxe da (napr. bodovy system je opravdu jedinecny).

    "Německu prvních 6 kalendářních týdnů je nemocný placen svým zaměstnavatelem ve výši přibližně 95 % z čisté mzdy." - To si myslim, ze neni pravda, ale nejsem si jisty. I kdyby, vsak nemecka ekonomika taky jde uz peknych par let hezky do kytek, vyrabet se tam z mnoha podobnych duvodu nikomu nevyplati.

    Dalsi perla z jinyho soudku: "U nás hned za hranicemi v Německu jich je plno, ráz krajiny rozhodně nekazí (řekl bych že naopak jsou vítaným zpestřením)." ja se bavim... kdyz to chcete mit jako okrasu, tak proc ne... vsichni jsou tim nadseni, treba
    gegenwind-wz
    windkraftgegner
    windkraft-bruchlandung


    No a jestli se vitr premenuje na dotace (na vyrobu elektriny se fofrniky totiz nehodi) s prevodovkou ci bez, je uz vicemene sumak. wiki
    Za rok 2004 byla celková výroba 1 228,4 MWh [4], což představuje koeficient ročního využití 11,7 %. Novější data o výrobě VE nejsou na oficiálních stránkách zveřejňována.
    Za rok 2005 klesla výroba na 1 085 MWh (využití 10,3 %) a zisk meziročně klesl z 955 tis. na cca 360 tis. Kč.[5]
    Ono by to chtelo dodat, ze bez dotaci a bez povinneho vykupu by do toho nikdo nesel.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).