Hlavní navigace

Názor k článku Lze se vyhnout zaplacení nákladů na exekuci? od anonym - Ve článku jak zabránit exekuci http://www.mesec.cz/clanky/jak-zabranit-exekuci/ píšete že: "Pokud skutečně dlužíte...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2009 16:25

    anonymní
    Ve článku jak zabránit exekuci
    http://www.mesec.cz/clanky/jak-zabranit-exekuci/
    píšete že:
    "Pokud skutečně dlužíte nebo jste svou nečinností nezabránili vzniku vykonatelného exekučního titulu, bude nejlepší co nejdříve zaplatit. Stihnete-li to ještě před doručením usnesení o nařízení exekuce, ušetříte celé náklady na ni."

    ale v tomto článku zase píšete že:
    "Došlo-li k zaplacení jistiny ještě před vydáním usnesení o nařízení exekuce, pak exekutor v žádném případě nemůže požadovat za tuto část odměnu a náhradu hotových výdajů. Došlo-li však k zaplacení jistiny až po vydání usnesení o nařízení exekuce, byť před jejím doručením, mám za to, že exekutor může požadovat náhradu hotových výdajů v prokázané výši a odměnu ve výši dle ust. § 11 vyhl. č. 330/2001 Sb., o odměně a náhradách soudního exekutora, o odměně a náhradě hotových výdajů správce podniku a o podmínkách pojištění odpovědnosti za škody způsobené exekutorem, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „vyhláška“)."

    Zkrátka a dobře je to asi tak že tomu nerozumí ani odborníci. Laik nemá naprosto ale naprosto žádnou šanci. Já to řeším tak že si radši nic nepůjčuji (banky jsou taky kapitola sama pro sebe), nic nezřizuji. Po nikom nic nechi a doufám že v klidu dožiji.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).