Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Limit pro trestní stíhání za krádež z 5000 na 10 000 Kč. Kdo tím co získá? od Ramesse II. - Sice s tím nesouhlasím, krást se prostě nemá...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2019 7:02

    Ramesse II. (neregistrovaný)

    Sice s tím nesouhlasím, krást se prostě nemá a na výši škody vůbec nezáleží - ale nejspíš to projde, ten argument ulehčení policii a soudcům převáží - tak alespoň že se nedekriminalizuje krádež vloupáním.

  • 19. 7. 2019 16:22

    tut (neregistrovaný)

    Nesmysl, ten spolek poslanců vypadá, jakoby zloději byli jejich hlavními voliči.

  • 20. 7. 2019 11:25

    Hans (neregistrovaný)

    Bohužel vás musím zklamat, ale ulehčení policie se konat nebude.. protože se delší dobu bude oznamovat jeden člověk na správní komisi města, než spáchá něco v rovině trestného činu. Sice se tím pádem ulehčí soudům (předpokládejme), ale zase se ne zrovna málo přitíží správním komisím měst. Nehledě na to, že jakmile nezavřete člověka za mříže, on se k projednání na tu komisi nedostaví- většinou se jedná o bezdomovce, které lze těžko dohledat a i kdyby, tak co? Dostanou peněžitý trest a příkaz, aby uhradili způsobenou škodu.. a to chci vidět bezdomovce, který krade konzervy a rohlíky, protože na ně nemá, jak to uhradí.

    Pomohlo by je zavírat do vězení, ale žádný luxus tam.. od rána do večera makat, a místo televizí večerka v deset. Zkrátka aby ten trest odnětí svobody byl opravdu trest, protože většina těch vandráků, co krade si vězením akorát polepší- teplá strava až pod nos, sprchy, postel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).