Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Lékařské poplatky: dobrý byznys pro mnoho firem od guest - Proč se musí zřizovat tak složitá administrativa v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2008 10:34

    guest (neregistrovaný)
    Proč se musí zřizovat tak složitá administrativa v nemocnicích, zaměstnávat další lidi na výběr poplatků atd. atd. To nikoho nenapadlo, že se to dalo vyřešit tak, aby zdravotní pojišťovna 1-2x za rok poslala každému pacientovi výpis s tím co za ten rok / půlrok čerpal a kolik má doplácet? A pacient půjde a zaplatí to buď složenkou nebo převodem z účtu. Jako fakturu za telefon. Doktoři mají léčit lidi a ne se věnovat účetnictví. Na pojišťovnách se nudou jistě kopou patama do zadnice tak by aspoň něco dělali.

    Jinak s poplatky nesouhlasím. Platím si i tak dost vysoké zdravotní pojištění tak proč platit další platby? Když už poplatky zavedli tak to měli vymyslet daleko lépe:
    - do 18 let věku a nad 65 let by lidé platit neměli. Nebo jinak - ti za které platí pojistné stát (děti, studenti, důchodci) by neplatili
    - ti kdož si nemoc nebo úraz nezpůsobili sami by taky nic neplatili. Jak k tomu přijdu, když mě někdo zmlátí na ulici a já budu za to v nemocnici platit?
    - platit poplatek např, jak v Německu, jak už tu někdo psal 1 poplatek v rámci jedné nemoci. V německu se prý zaplatí 10 Euro při první návštěvě a tohle platí na 3 měsíce bez omezení počtu návštěv u doktora (kontroly, vyšetření, rentgeny...všechno).
  • 22. 2. 2008 10:57

    joe (neregistrovaný)
    Prave duchodci by meli platit, i kdyby nikdo jiny neplatil. Ti typicky nejvic plytvaji, protoze ostatni na to nemaji cas.
  • 22. 2. 2008 13:31

    Tomáš Marný (neregistrovaný)
    Proč sem pořád píšou přiblblíci evidentně v dětství odložení do děcáku, takže nemají ani rodiče, ani prarodiče :-/?
  • 22. 2. 2008 17:27

    anonymní
    Vám asi dalo velikou práci něco tak blbého vypoti, že?? Myslím si, že by Vám měl být poplatek u lékaře prominut, ale při příjmu do Bohnic.
  • 22. 2. 2008 21:35

    krakonoš (neregistrovaný)
    Idioti, jako ty, by měli platit desetinásobek a ještě by měli při každé návštěvě lékaře dostat pár facek! Babičky a dědečkové v domovech důchodců a na LDNkách radostně jásají, po zaplacení vylepšených služeb zbude mnohým z nich na měsíc celých 50 Kč! Jo, není nad to být důchodce a ještě k tomu nemohoucí a u nás. Naštěstí po důchodové reformě tyhle problémy skončí, protože důchodu už se dožijí nanejvýš politici. Ti ostatní, pokud o důchod požádají, nastoupí před komisi, která je nechá přeplavat Vltavu u Novotného lávky. Kdo přeplave, je zdravý, takže může pracovat dál. Kdo nepřeplave, nebude důchod potřebovat.
  • 24. 2. 2008 11:44

    anonymní
    Přijdu k lékaři, v ordinaci 20 důchodců a 5 lidí v produktivním věku. Na vyšetření čekám 2 hodiny, doktor mně ještě někde pošle, tam zase čekám mezi důchodci. Místo toho, abych si od zaměstnavatele odskočil na hodinku nebo dvě, čekám celý půlden a nahrazuji v práci celý den. Když se chci u lékaře objednat na přesnou hodinu a minutu, nejde to, protože "lidi to nevyžadují a raději čekají v čekárnách, tak si ráno taky přijďte do čekárny a počkejte si, však se dočkáte" A tak kvůli důchodcům, kterým čekání nevadí, jedna návštěva u lékaře znamená zabitý půlden až den. Poplatky i pro důchodce jsou správná věc.
  • 24. 2. 2008 15:45

    Jarmila (neregistrovaný)
    A co ten důchodec má dělat, když bere léky a je třeba kontrola 1x dva měsíce? Nejhůř jsou na tom ti, co k doktorovi ani nedlojdou, protože bydlí na vesnici, na vlak nebo autobus to mají 2 km a od vlaku/autobusu další kilometr. Ty musí vozit někdo z příbuzných, protože doktor si to sice napíše jako výkon s návštěvou, ale za ty peníze jede radši na chatu. Myslíte, že důchodce je natřesený návštěvou lékaře? Taky by byl radši mladší a zdravý.
  • 25. 2. 2008 15:15

    anonymní
    Jestli celý život poctivě pracujete a ne se jen někde flinkáte, tak budete v důchodu také více opotřebovaný a budete navštěvovat více lékaře. Velká část dnešních důchodců si v pracovním procesu za socialismu neužívala, pracovní podmínky byly mnohdy tvrdší (nebylo tolik mechanizace, ale více dřiny, v kanclu jste museli sdílet vzduch s bezohledným kuřákem ...) a tudíž nyní více marodí. A jelikož zaměstnaní lidé tolik k lékaři nechodí (ať jsou zdravější nebo se jen bojí k lékaři jít z důvodů obav ze ztráty zaměstnání či poklesu výdělku), musí si lékař vynahradit ztrátu výkonů na těch, co k němu chodí častěji. A tak si je zve i častěji na kontroly. Občan sám těžko posudí, zda má jít si nechat něco zkontrolovat 1x za měsíc či 1x za půl roku. A tak trpělivě poslouchá lékaře a leze k lékaři, kdykoliv si jej pozve.
    Že se nedá k lékaři objednat na přesný termín i když je tato služba žádána (ačkoliv lékaři budou tvrdit "lidi to nevyžadují a raději čekají v čekárnách", tak to je bordel a jen si vzpomeňme na sliby polistopadových politiků, jak nám slibovali, že lékaři budou běžně ordinovat i po běžné pracovní době občanů tak, aby občan nemusel absentovat v práci. Už jen čekám, že ODS v rámci harmonizace zákoníku práce zruší možnosti jít v pracovní době k lékaři (a ještě za to dostat náhradu) ...
  • 27. 2. 2008 11:59

    datel (neregistrovaný)
    Pokud jdete k lékaři a jte zaměstnán, mělo by to být odpoledne po pracovní době to už tam většinou důchodci nejsou když Vám tak vadí. Možná až budete v důchody Vy, budete tam pečený ,vařený.
  • 27. 2. 2008 16:16

    anonymní
    Tak chytrou a geniální myšlenku bych typoval na Jezevce - ale Datel může být to samé, taky je to z lesa.

    Kde jste viděl doktory (tady se mluví hlavně o obvodních) odpoledne ještě ordinovat?

    Nikdo neví, jaký bude jeho zdravotní stav, až bude v důchodu. Pokud bude třeba, musíte k lékaři vy i ten pisatel, na kterého reagujete. Jistě i já. jde jen o to, kdo z nás se důchodu vůbec dožije. Prodlužování věkové hranice odchodu do důchodu a zkracování dožívaného věku snad hovoří jasně. Nesmíme věřit optimistickým růžovým statistikám a raději se jděme podívat na realitu vývěsní skříňky se smutečními oznámeními, v kolika letech se skutečně umírá.
  • 27. 2. 2008 22:59

    Martin (neregistrovaný)
    Mám pracovní dobu 8.00 - 17.00 s hodinovou přestávkou na oběd. Před a po mé pracovní době neplatím u doktora poplatek 30,- Kč, ale 90,- Kč, neb tato doba je již považována za pohotovost. Krom toho mimo moji pracovní dobu doktor neordinuje. Taky bych rád chodil k doktorovi v mimopracovní době.
  • 28. 2. 2008 7:42

    Q (neregistrovaný)
    A donutí někdo nějakou banku, aby měla otevřeno po Vaší pracovní době? Také ne! k lékaři naštěstí můžete legálně v pracovní době (pokud Váš zaměstnavetel dodržuje základní lidská práva), kdežto do banky ne. Pokud budou někteří zatracovat v době telefonního a internetového bankovnictví osobní návštěvu banky, tak to samé lze stáhnout i na lékaře. Také vám poradí po telefonu či internetu.
  • 5. 3. 2008 11:31

    Jaro (neregistrovaný)
    Tohle může napsat jen idiot. Nikomu nic nepřeji, ale vám ano, abyste věděl co to je, když jste nemocen a musíte chodit často k lékaři. Ne proto, že byste chtěl, ale proto, že musíte a lékař si vás zve na kontroly. Budete odkázán jen na důchod, ze kterého si nemůžete odepsat daně a po odečtení zvyšujících se nákladů na bydlení, potraviny a další výdaje vám ani na ten poplatek nebude zbývat. Kdyby to bylo nyní, tak bych řekl, že vás někdo odložil do babyboxu, ale zřejmě vás někdo pohodil někde v průjezdě a vychovali vás v "děcáku", protože asi nemáte rodiče nebo prarodiče, protože byste takové voloviny nemohl vůbec napsat. Také znám daleko lepší využití volného času a vězte, že čím jste starší, tím vám ten volný čas rychleji utíká a trávit ho běháním po doktorech a sedět v čekárnách a tento drahocenný čas ztrácet, určitě není cílem většiny lidí. To dělá z celkového množství lidí jen pár jedinců a o ty ministr Julínek opírá své scestné názory a vy s tím vymytým mozkem taky.
  • 29. 2. 2008 16:53

    packa (neregistrovaný)
    Ty také budeš jednou důchodce a doufám, že budeš mít dostatek času trávit v čekárnách doktortů, pokud Ti nic nebude. Ty myslíš, že je to nějaká slast sedět s 30ti korunou u doktora a čekat, až Ti napíše recept na nezbytné léky aTy s holemi jdeš do lékárny do fronty a opět s 30ti korunami konečně získáváš to, co jsi v minulosti měl za celoživotní placení pojistného zadarmo.

    Doufám, že Ty budeš tak uvědomnělý( jak píšeš), že budeš pracovat stále a důchod nebudeš vůbec potřebovat...
  • 21. 2. 2009 17:21

    Pavel (neregistrovaný)
    To jste měl Julinkovi poradit hned. Žádných 30 Kč, pěkně 10 Euro vysolit.
    Vy jste ovšem nepochopil, že v Německu se jedná o částečnou úhradu pacientem a u nás o symbolický regulační poplatek s cílem omezit počet návštěv. Proto papouškování německých poměrů nebylo záměrem Julínka.
    Pokud si někdo myslí, že do systému vložil hafo peněz tak si to zkuste spočítat a dát proti tomu jedno banální slepé střevo v cenách třeba toho Německa. Byli by jste překvapeni.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).