Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kurzy platebních karet. Která je nejlepší? (letní test) od peTr - Mě by zajímalo, jak často (kolikrát ročně) vybíráte,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 6. 2012 9:22

    peTr (neregistrovaný)

    Mě by zajímalo, jak často (kolikrát ročně) vybíráte, platíte v zahraničí částky větší jak 100€. Rozdíl mezi nejlepším/nejhorším účtem je cca. 3%. Opravdu mě jednou za rok tato částka nezabije - a uvědomte si kolik platíte za paušál, vedení karty apod. Vyberte z bankomatu v zahraničí a některé banky s "lepším kurzem" vám naúčtují poplatek 100 a více... a jsme zpátky na 0.

  • 27. 6. 2012 14:07

    tdvorak (neregistrovaný)

    Jo, tak nějak nad tím uvažuju. Platby v zahraničí potřebuju většinou dvakrát v roce, v zimě v alpách na lyžích a v létě na dovolený a pokaždý to zahrnuje jeden až dva výběry hotovosti na místě. Doteď mě jeden výber z bankomatu stál minimálně 100Kč (KB) a přitom kurz KB je skoro stejně špatnej, jako kurz u mBank. Přechodem k mBank si ušetřím aspoň tu platbu za výběr a při placení to vyjde téměř nastejno jako doteď u KB (výbírám pokaždé ekvivalent 100E a víc tak jako tak). A zřizovat si další účet jinde, převádět peníze, hlídat kde kolik zrovna mám a kterou kartu teď použít, to už mi za těch pár korun nestojí a co ušetřím na platbách jsem promrhal předem zabitým časem.

  • 27. 6. 2012 14:38

    jezevec (neregistrovaný)

    a přesně na tomhle pak banky vydělávají stomiliardkrát kráte vašich třicet halířů. pokdu vám to nevadí platit k tomu pak ještě další poplatky za každou transakci, tak bene.

  • 27. 6. 2012 16:22

    tdvorak (neregistrovaný)

    Kvůli poplatkům, mizernýmu chování a věčným problémům jsem utekl od KB k mBank. Na druhou stranu si svýho volnýho času vážím a nechci ho zabít tím, že budu hledat o halíře lepší kurz a zakládat hned nový účty a před dovolenou budu víc řešit platební karty a poplatky než co krásnýho navštívit, vidět a zažít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).