Hlavní navigace

Názor k článku Které zaměstnání přežije krizi? od anonym - »děčínská Desta. Tenhle příklad se Vám moc nepovidl«...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 3. 2009 8:08

    anonymní
    »děčínská Desta. Tenhle příklad se Vám moc nepovidl« - proč se mi nepovedl? Já jsem psal, pokud umíte číst "... přežila éru socialismu. Nepřežila však budování přetrženého hospodářství..." Na tom nic nezměníme, místo Desty v děčíně bylo postaveno Tesco.
    Že někoho po 68. vylili z KSČ svědčí spíš o tom, že to nebyl ten klasický normalizační soudruh, že se zkrátka v krizových letech neosvědčil, že bral politiku příliš svobodně. Daleko horší jsou ti komouši, co tady byli před 89. a při převratu rychle překabátili (tuším že s. Dlouhý, Čalfa ...). Takovým se nedá věřit ani slovo. V práci jsme měli taky takovou uvědomělou soudružku, které sice vlastní práce moc nevoněla, ale jakmile byly nějaký aktiv s chlebíčky, byla tuze aktivní. Řada lidí byla ve straně jen pro to, aby se třeba jejich děti dostal na nějakou lepší školu, zaplatila příspěvky a víc se neangažovala. A ona soudružka těsně před převratem chtěla v práci zavádět politické 10minutovky. Už to nestihla. Když to dnes uvědomělé člence ODS někdo připomene, tak se rozhohní, že to vůbec není pravda ... Tací překabátnící, kdyby sem přišel Hitler, by zcela určitě šli i k němu.

    Pro přispěvatele výše: soudruhem nejsem a nebyl jsem. Vážím si ale daleko více lidí, kteří věří stále stejné věci, a ne překabátníkům, kteří při každé změně systému jsou tam, kde je to zrovna IN. Převrat mne zastihl krátce po škole, ale tu dobu jsem prostě zažil a historii přepisovat nebudu. Čili se nedomnívám, že jsem až tak starý (z poohledu -náctiletého dítě sice už starým budu). Jen jsem zažil oba systémy, tak mám z čeho porovnávat. A nejde vzít zpět, že generace našich rodičů či prarodičů tady dřela, brala si od úst, aby se ty další generace měly lépe. A co jim z toho zůstalo? Jsme zadlužená republika, nic nám tu nepatří, děláme na cizím. Jen si vemte čistě teoreticky, když by všichni zahraniční vlastníci odešli pryč. Co nám tu z té 40ti leté dřiny po válce zůstane? Nic, jen dluhy a arbitráže. Toto opravdu není šťastná budoucnost, ale to poznáte, až se to bude ještě víc srá*.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).