Hlavní navigace

Která banka je nejlepší?

31. 7. 2003
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Na často kladenou otázku "Která banka je nejlepší?" neexistuje jednoznačná odpověď - každý jsme jiný a každému vyhovují jiné služby a jiný přístup. A proto jsme pro vás připravili "Žebříčky", které pomohou s výběrem produktů "na míru".

V minulém díle seriálu o službách Měšce jsme představili Hlídače – službu, s jejíž pomocí si můžete „pohlídat“ svoji banku, dostupnou pouze registrovaným uživatelům. Na pořadu dne je služba dostupná všem bez rozdílu – Žebříčky.

Co jsou to Žebříčky

Žebříčky slouží k výběru nejlepších produktů podle zvoleného kritéria. Nemusíte tak prohledávat veškeré produkty, sčítat a odčítat poplatky a složitě porovnávat úrokové sazby.

Žebříčky zasahují celé spektrum od bankovních produktů přes pojištění po investiční nástroje. Pro některé produkty si můžete vybrat i z několika různých žebříčků (rekord v počtu drží spotřebitelské úvěry se třemi kusy).

Přehled všech žebříčků naleznete v menu Nástroje – Žebříčky. To však zdaleka není jediná cesta. V křižovatce každé oblasti, která má alespoň jeden Žebříček, naleznete příslušný odkaz.

Jak na ně

Po nalezení Žebříčku z oblasti, která vás zajímá, stačí vyplnit formulář nebo zvolit kritérium pro seřazení nabídek bank, pojišťoven, investičních fondů či jiných finančních institucí. Po odkliknutí tlačítka „Srovnat“ se nabídky seřadí podle vámi zadaných informací.

Za jeden z nejvydařenějších Žebříčků považuji „Který účet je nejlevnější?“. Do připraveného formuláře dodáte počet operací na běžném účtu…

Vstupní formulář Žebříčku

… a stiskněte „Srovnat“. Banky se vám srovnají do řady od nejlevnější po nejdražší.

Výsledky žebříčku

Ovšem pozor! V databázi není snadné postihnout všechny speciální případy, zákoutí a taje magie bankovních poplatků. Různé „nestandardní“ účetní položky a balíčkové produkty, které jsou obecně za vyšší cenu, ale zahrnují více služeb, mohou pořadím dále zamíchat. Proto je u každého produktu čtvereček s otazníkem, značící poznámku s výjimkami a doplněním cenových skutečností.

Zaujme-li vás některý z produktů natolik, že se s ním budete chtít seznámit podrobněji, stačí kliknout na jeho název, tvořený odkazem. Budete přeneseni do přehledu kompletních vlastností produktu (opět s celou řadou otazníčků s doplněním a výjimkami).

Pokud budete mít zájem porovnat si kompletní vlastnosti více produktů, označte v pravém sloupci produkty, které vás zajímají, a poklepejte myší na výmluvné tlačítko „Porovnej“.

dan_z_prijmu

Některé Žebříčky po vás nepožadují žádné údaje. Stačí, když si zvolíte položku, která vás nejvíce zajímá, a stiskem tlačítka si necháte nabídky „Srovnat“. Příkladem je tohoto typu je Žebříček u cestovního pojištění.

Zebricek

Všechny Žebříčky jsem si přepočítal a dospěl jsem až k číslu 21. A není zdaleka konečné. Již nyní plánujeme přípravu nových a úpravu stávajících Žebříčků, aby se staly ještě účinnějším pomocníkem při výběru finančních produktů.

Používáte Žebříčky na Měšci?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).