Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Kouříte? Rychle přestaňte! od Nerv - Jsem silný kuřák,již 8 let.Zároveň jsem dost mladej....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2002 9:38

    Nerv (neregistrovaný)

    Jsem silný kuřák,již 8 let.Zároveň jsem dost mladej.
    Uvědomuji si,že kouření je pěkná volovina,ale jakož to člověk se slabou vůlí si to prostě nedokážu odepřít.
    Snažil jsem se přestat kouřit mnohokrát,ale to jsem utratil více
    peněz za různé pochutiny.Takže myslím,že kouření se mi nijak neprodražuje.
    Snad každý kuřák a leckterý odnaučený kuřák,mi dá za pravdu,že cigareta ke kávě,po dobrém jídle,ale i při stresových situacích
    dovede býti tím pravým potěšením.
    Dokonce se psalo,že nikotin má krátkodobě blahodárný účinek na nervovou soustavu.To je snad taky jediný důvod,proč se mi podařilo dokončit studia.Během 2-4 cigaret,se mi podařilo napsat
    2 A4-ky slohového cvičení a pod.
    Co se zdraví týče,doufám že až dostanu rakovinu (se kterou v podstatě počítám),bude běžně léčitelná¨,jako nachlazení a ani výdaje za léčení nebudou nikterak drastické.
    Pevně věřím,že časem zmoudřím a prostě se na to vykašlu.
    Zatím však kromě zápachu z úst,za který se dosti stydím,nemám nijak závažný důvod s kouřením přestat.

  • 26. 9. 2002 10:07

    jirka (neregistrovaný)

    Máš to dobře vymyšlené, ale raději bych nepočítal s tím, že ti rakovinu vyléčí tak snadno...

    Jirka - "vyléčený" kuřák, 32 let

  • 26. 9. 2002 10:12

    Tomáš Langer (neregistrovaný)

    Čoveče, závidím ti tvoji důvěru ve zdravotnictví. Zapomeň na to, že se bude někdy léčit rakovina jako nachlazení. Zapomeň na to, že lékaři léčí i to nachlazení.

    Jedno hezké přísloví praví: Lékař léčí - příroda uzdravuje.

    Jinými slovy, lékař jenom umožní, aby naše obranné mechanismy začaly fungovat jak mají, když už jsme je my - nerozumní tvorové - svojí životosprávou zablokovali natolik, že přestaly fungovat. To není jenom o kouření a alkoholu (tedy o rakovině), je to i o přejídání a o skladbě jídla vůbec (to je zase oblast infarktů a cévních chorob).

    Řečeno poněkud natvrdo - lékař není nic jiného než vysoce kvalifikovaný automechanik, jen místo aut opravuje lidi. Lékař totiž nezjišťuje skutečnou příčinu nemoci. Jen diagnostikuje její příznaky stejně jako automechanik (jenom k tomu každý z nich používá jiné přístroje). Jakmile zjistí symptomy poruchy, porovná je se symptomy v databázi poruch (ve své hlavě, v lékařských knihách, v servisní příručce) a aplikuje příslušný postup opravy. Lékař předepíše lék, mechanik naleje do motoru nový olej. Lékař chirurgicky odstraní nádor, mechanik vymění součástku. Ani jeden z nich se však nepídí po tom, proč závada vznikla a jak zabránit jejímu opakování.

    Tedy, budu-li jezdit s autem rychle po rozbitých silnicích, vymění mi mechanik tlumiče, ale za chvíli budu v servisu se stejnou závadou znova. Pokud se mechanik nezeptá, jak došlo k tak rychlému zničení tlumičů a jen je vymění, nijak nepřispěl k vyřešení problému. To by udělal, kdyby mi doporučil vyžívat se raději v rychlé jízdě na motokárové trati nebo si s autem zajet do Brna na závodní okruh. Nebo by mi mohl namontovat jiné tlumiče, které víc vydrží.

    V případě automechanika se to zdá logické, proč nám to tedy nepřipadá logické u lékaře?

    Je to proto, že lékař neumí vyměňovat naše orgány kdykoli je potřeba a ani nám neumí namontovat nějaké lepší, i kdybychom mu za to sebevíc platili. Pomoc totiž spočívá v nás samých, nikoli v lékařích. Takový přístup nám totiž dává možnost oba mechanikovy postupy zkombinovat. To znamená jednak rozumnou životosprávou pomoci tělu, aby samo opravilo chyby, které jsme mu způsobili (=vyléčilo se), jednak mu "namontovat lepší tlumiče" tím, že budeme jeho odolnost pěstovat sportem.

    Tato kombinace má navíc tu výhodu, že budeš kouřit míň jednak proto, že to TY CHCEŠ a navíc proto, že čím víc sportuješ, tím míň máš na cigaretu chuť.

    Zkus to a napiš mi, jak jsi dopadl.

    Tomáš

  • 5. 8. 2010 21:48

    teh_pwner (neregistrovaný)

    u are so gay.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).