Hlavní navigace

Názor k článku Koupit dům, jehož majitel je v insolvenci, nemusí skončit dobře. Něco levně jen vypadá od Jarmila - No,spokojeně asi zrovna žít nebude, ale určitě ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2019 15:13

    Jarmila (neregistrovaný)

    No,spokojeně asi zrovna žít nebude, ale určitě ten dům řádně zplundruje. Proč nebude žít spokojeně? No, protože zápisem vlastnictví na katastru se automaticky nepřepisují energie, a dohnat k přepisu energií někoho, kdo odmítá spolupracovat, je běh na dlouhou trať. Takže: majitel nemá klíče, aby se dostal do vlastního bytu. Zároveň může pátrat, kdo je dodavatelem energií, navíc se nemusí dozvědět aktuální stav (protože dneska jsou budíky obvykle přístupné z ulice, u starších domů jsou obvykle uvnitř domu, vodoměr je prakticky vždy uvnitř domu). Majitel vypnout energie nemůže, to by byl trestný čin porušení domovní svobody (když je ovšem pro neplacení vypne dodavatel, je to v pořádku).
    Majitel by mohl maximálně ohlásit na stavební úřad rekonstrukci a začít rekonstruovat, např. výměnou oken. Jo, dodavatel je nedodal? Smůla, musíme teda nějakou dobu počkat... Pokud ovšem ještě bydlí v nájmu a počítal se stěhováním, dostane se sám do složité situace, protože hypotéku zaplatit musí, stejně jako nájem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).