Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Koupit Dluhopis Republiky? Vyrovná nejlepší termínované vklady, ale nestačí na inflaci od Martin Luther - Ano, státní dluhopisy nemají pravděpodobně šanci porazit inflaci....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 11. 2018 10:52

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Ano, státní dluhopisy nemají pravděpodobně šanci porazit inflaci. Dnes je inflace aktuálně kolem 2,5 (vyšší než například v Německu), od příštího roku dále poroste (promítnou se mj. vyšší ceny za energie, vodu, potraviny...). Nastavený výnos státních dluhopisů je pro mne zklamáním. Letos v prosinci mně končí vázaná lhůta na předchozí emisi státních spořících dluhopisů, tzv. reinvestičních). Po oznámení MF ČR o vydání nové emise jsem se velmi krátce zaradoval, že znovu finance protočím na 6 let. Ale hned jsem si spočítal, že tentokrát musím být ztrátový a takový vlastenec - hlupák rozhodně nejsem. Bankovní domy i stát pokračuje v obchodní politice, kdy dává všem odpovědným občanům jasný vzkaz. Nespořte, berte si úvěry, hypotéky, půjčky a nevytvářejte rezervy do budoucna. A chytráci typu paní docentky Zamrazilové, která jen střídá "teplé" místečka, nyní ve státní správě a na veřejných vysokých školách bude "bít" na poplach v otázce penzijní reformy. Všude uváděli, že dnešní důchodci si v průměru užívají 25 let (čtvrtinu života) v penzi. A je třeba reformy. To by ovšem museli v průměru žít 90 let. Dnes je průměrný věk dožití někde kolem 74 let u mužů a 81 let u žen. Pokrytci a vyžírkové.

  • 30. 11. 2018 15:58

    Jana (neregistrovaný)

    Dnešními důchodci se myslí ti,kterým je dnes 80 a více. Ti, co jdou do důchodu dnes a ,,zítra,, se 80 horko těžko dožijí. Už jen proto,že půjdou do důchodu o 5-10 let později,než generace z konce minulého století.

  • 30. 11. 2018 22:47

    Martin Luther (neregistrovaný)

    Tak, pokud to člověk vydrží, budou někteří pracovat vlastně až na pokraj smrti. Posledních několik let navíc budou již marodit s nemocemi, co je vlastně v kratším - delším horizontu invalidizují či přímo usmrtí. Dle statistik se ve zdraví člověk dožívá stále podobného věku, doslova jen maximálně pár let po 60. Takže kvalita života ve zdraví a její věková hranice se posouvá pouze minimálně. Díky vyspělejšímu zdravotnictví, lékům a léčebným postupům se absolutní hranice zvyšuje. U mužů to ovšem je stále až 10 let za vyspělejšími zeměmi světa. A pokud se potvrdí má první věta, tak vlastně ztrácí smysl i přehnané zabezpečování se na penzi.

  • 30. 11. 2018 15:57

    Jana (neregistrovaný)

    Dnešními důchodci se myslí ti,kterým je dnes 80 a více. Ti, co jdou do důchodu dnes a ,,zítra,, se 80 horko těžko dožijí. Už jen proto,že půjdou do důchodu o 5-10 let později,než generace z konce minulého století.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).