Hlavní navigace

Názor k článku Koupit Dluhopis Republiky? Vyrovná nejlepší termínované vklady, ale nestačí na inflaci od „Mé slovo je platné stejně jako mé dluhopisy’’ - „Mé slovo je platné stejně jako mé dluhopisy’’ Takže...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 12. 2018 16:00

    „Mé slovo je platné stejně jako mé dluhopisy’’ (neregistrovaný)

    „Mé slovo je platné stejně jako mé dluhopisy’’

    Takže jaký bude osud nesplacených dolarových ‘Çzechoslovak’ dluhopisů z roku 1922? V době podepsání původního Memoranda z roku 1984 byl citován tento výrok obchodního rady československého velvyslanectví v New Yorku: „Z této dohody získáme morální užitek, jelikož jsme splnili své povinnosti.’’ Je tomu tak skutečně? Důkazy mluví o opaku.
    Vzhledem k diskriminační povaze dohod z let 1984/6 a k důkazům, z nichž vyplývá, že konečné vypořádání nemuselo být financováno v plném rozsahu by vláda měla obnovit, rozšířit a aktualizovat svou nabídku. Odstranilo by to také skvrnu, která kazila pověst českého kapitálového trhu po dobu více než tří desetiletí. Je to míněno jako konstruktivní návrh.
    Nezapomeňme na to, že mnozí z těchto zahraničních, zejména amerických investorů, byli čeští emigranti a vlastenci. Jiní pouze věřili, že nově vytvořený československý stát „plní své slovo“. S tím jak výročí založení republiky, není ještě pozdě na to, abychom potvrdili, že jejich přesvědčení bylo správné.

    https://www.cfasociety.org/czechrepublic/Linked%20Files/Documents/Good%20for%20its%20word_CZ.pdf
    https://www.praguepost.com/opinion/czech-government-owe-money-to-us-citizens

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).