Hlavní navigace

Koruna prožila velmi klidný týden

19. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká koruna prožila jeden ze svých klidnějších týdnů. Na mezibankovním trhu se během posledních pěti pracovních dnů pohybovala vůči euru v rozmezí necelých 15 haléřů nad hranicí 25,80 CZK/EUR.

Během týdne chyběla jakákoliv kurzotvorná zpráva, která by měla podstatnější dopad na vývoj tuzemské měny. Technická rezistence v okolí úrovně 25,90 CZK/EUR tak prozatím atakům odolala.

I nadcházející týden by měl být alespoň z pohledu domácích faktorů velmi klidný. Nebude zveřejněno žádné důležité makroekonomické číslo a před zasedáním ČNB, které se bude konat 2. května, se zřejmě nedočkáme ani komentářů ze strany centrální banky. Vývoj domácí měny tak bude plně pod taktovkou globálních trhů. Pokud se však neobjeví nějaký externí šok, koruna by měla setrvat poblíž stávajících úrovní. Domácí makroekonomické indikátory do karet koruně příliš nehrají, na druhou stranu současné úrovně již reflektují špatnou kondici domácí ekonomiky a pokračující oslabování by bylo opodstatněné až v okamžiku, kdy by se situace dále zhoršila. Z technického pohledu vzestupu kurzu brání již zmíněná technická rezistence v okolí hranice 25,90 CZK/EUR. Jako nejpravděpodobnější vývoj se nám tedy zdá kolísání poblíž úrovně 25,80.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).