Hlavní navigace

Názor k článku Konečně objevená naděje budoucího důchodce (glosa) od Wednesday - Na chvíli, kdy se to upraví samo, čekám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 6. 2010 16:27

    Wednesday (neregistrovaný)

    Na chvíli, kdy se to upraví samo, čekám už patnáct let. Zhruba tak dlouho se o částečných úvazcích mlátí prázdná sláma. Dokud zaměstnávání lidí na zkrácené úvazky nebude pro firmy výhodné, tak to prostě dělat nebudou. Podobně je to s tzv. „home office“.
    Práce na ŽL je určité řešení, ale není pro každého – musíte na to mít hodně sebekázně a taky podmínky v rodině. Rovněž je to u nás poměrně riskantní – znám pár případů, kdy zaměstnavatel, v rámci snižování nákladů, ukecal zaměstnance, ať přejde na ŽL a dělá pro něj i nadále. A ejhle – po dvou měsících mu přestaly chodit peníze, přestože práci odváděl. Ale pojistné se platit musí, že.
    Navíc na ŽL se velice často nabízí v zásadě nevýdělečný odpad – různé druhy telemarketingu nebo finanční poradenství, kdy si klienty buď musíte sehnat sami, nebo dostanete seznam lidí, které je nutno obvolat, ale předem se ví, že to je velice špatná cílová skupina. Takže pracujete na ŽL, platíte pojistné, ale reálně jste i několik měsíců bez peněz, protože takových, jako vy jsou mraky a klienti nerostou na stromech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).